Nadure
zanima me, ali lahko podjetje kompenzira (porabi) nadure namesto korišlčenja bolniškega staleža? prosim brez neumnih komentarjev, ja tud men je logično da ne. in kam na koga in kako in z čim se jim lahko zoperstavim pa da vseeno obdržim službo 🙂 hvala lp
če se vi strinjate, se seveda da. torej dogovorno. če se ne strinjate, prinesete bolniški list, ki ga morajo upoštevat. če ga ne bi upoštevali pa ne vem kako naprej..morda anonimna prijava inšpekciji. dokazilo v rokah boste vsekakor imeli.
pa še to. načeloma se vam splača “kregati” samo, če gre res za nadure. Če gre za presežne ure, ste s koriščenjem ur namesto bolniške, finančno na boljšem.morda so zato to predlagali.
lp
Da bi oni samovoljno odredili, da moraš dati nadure namesto bolniške, menda to naj ne bi bilo nikjer zapisano.
Vprašaš pa lahko sama, ker je bolniška draga, da bi ti upoštevali nadure in ne bi imela bolniške. No, vsaj pri nas sem se dogovorila, da sem vzela npr. tri dni dopusta namesto bolniške, ker je dopust cenejši. Kam smo prišli …
Če ti nadur ne bodo plačali, bi sama zamenjala nadure za bolniško. Če bi jih pa plačali, pa verjetno ne bi čakala do dneva, ko bi nastopila bolniška, razen, če bi se na knap križale te nadure in bolniška.
Če imaš kakšna pisna dokazila, lahko na inšpekcijo, čeprav, če si osamljen primer, bodo v firmi takoj pogruntali, da si jih ti prijavila, pri prijavi na inšpekcijo te pa verjetno ne bodo po rokah nosili in boš po hitrem postopku v postopku, da ti čimprej rečejo adijo.
V čem je fora, da vztrajajo pri nadurah in se branijo bolniškega staleža? Če si bila tako ali tako odsotna. Imajo manj stroškov? Ne poznam tega dela, zato vprašam.
Forum je zaprt za komentiranje.