Izredna odpoved
Pozdravljeni,
S strani delodajalca sem prejel izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Obdolžitev in vabilo na zagovor sem prejel preko detektiva…na vrata doma, saj sem bil na bolniški. Pred tem me delodajalec nikoli ni opozoril, da delam kaj narobe, v odpovedi so navedeni razlogi, ki predstavljajo stalno delavno prakso pri delu in nisem edini, ki sem te stvari (v dobri veri, da delam dobro) tudi delal. Sodelavec je po tem, ko so meni po pošti s povratnico še vedno med bolniško poslali odpoved, prejel opomin pred redno odpovedjo. Takšnega opomina sam nisem bil nikoli deležen. Na zagovoru sem vse pojasnil, izkazal, celo odvetnica je bila prepričana, da bo vse ok. Nato pa prejel kot že opisano odpoved. Obdolžitve ne predstavljajo nikakor nobenih kaznivih dejanj, čeprav delodajalec v odpovedi stalno opleta z njimi. Kot že rečeno, imel sem pravice in pooblastila za določeno delo, ki sem ga opravljal kakor tudi ostali sodelavci, tudi sam zase. Ko so me vrgli, so naredili blokado na sistemu, da zdaj sodelavci ne morejo več delati tako, kot prej sami zase in če je bilo zdaj možno blokirati in je to za delodajalca skrajno zavržno (čeprav to v nobenem pravilniku nikjer ne piše, kot sem rekel, celo polne pravice in pooblastila sem imel) ne razumem, zakaj ni bil sistem tako zablokiran že prej in itak ne bi moglo priti do problema. Slišim, da ima delodajalec nekoga svojega in je imel le apetit po mojem delavnem mestu. Zanima me nasvet glede tožbe, koliko to stane….saj nimam nobenih pravic in kako je z novo zaposlitvijo….ali je res, da za ohranjanje pravic zdaj zaradi portala e vem za prijave tolelirajo do 3 dni prekinitve med zaposlitvami. Imam 28 let delovne dobe pri istem delodajalcu vendar me zaradi težav s portalom e vem novi ni mogel prijaviti takoj naslednji dan, ampak je en dan vmes. Ker sem se ustrašil, so mi rekli, da do 3 dni je vse ok. Pa res? Ali mi zdravnik bolniško zaključi na dan odpovedi, namreč moram še po bolniški list. Hvala
Tega pa tukaj ne boš rešil. Najemi si odvetnika. Stane pa tožba recimo tam nekje do 600 EUR, glej, da bo zadeva rešena na prvem ali najkasneje drugem naroku. Če pa si član sindikata, pa ne boš imel nobenih stroškov.
Forum je zaprt za komentiranje.