Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev sporazumna prekinitev pogodbe

sporazumna prekinitev pogodbe

Lep pozdrav.Zanima me sledeče. Z dnem 6.6 sem podala predlog o sporazumni prekinitvi pogodbe.Dogovorili smo se da se mi delovno razmerje prekine z dnem 6.7 in v tem času lahko tudi koristim sorazmerni del dopusta. Sporazum je podpisan iz obeh strani. Vendar pa sem 25.6 dozivela prometno nesreco in obeta se mi cca mesec nezmožnosti za delo. Sedaj pa me zanima če še vedno velja sporazum,v primeru da bom do konca delovnega razmerja v bolniškem stalezu? Ali imam zakonsko kaksne pravice da se mi podaljša razmerje do konca bolniške? Hvala za odgovor

Pri sporazumnem dogovoru ne velja, kot to velja za npr. odpoved iz poslovnega razloga, zato ti bo poteklo, kot ste se sporazumno dogovorili:

“Delavcu, ki mu je odpovedana pogodba o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali iz razloga nesposobnosti, in je ob poteku odpovednega roka odsoten z dela zaradi začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe, preneha delovno razmerje z dnem, ko se delavec vrne na delo oziroma bi se moral vrniti na delo, najkasneje pa s potekom šestih mesecev po izteku odpovednega roka.”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close