Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev podpisala pogodbo za določen čas, po 2 dneh ugotovila, da je nevzdržno za delat

podpisala pogodbo za določen čas, po 2 dneh ugotovila, da je nevzdržno za delat

lahko preneham z delom takoj, čeprav mi piše na pogodbi 30dni odpovednega roka. Piše pa mi tudi poskusno delo 60 mesecev ( to mi sicer ni logično, mogoče je napaka ). Ravno zato mogoče lahko izpodbijam pogodbo?

V času poskusnega dela lahko odpoveš pogodbo s 7-dnevnim odpovednim rokom. Odpovedi ne rabiš razlagati.

Predlog bi bil, da čimprej podaš odpoved pogodbe o zaposlitvi z dne XX v skladu s 95. členom Zakona o delovnih razmerjih v povezavi s 125. členom Zakona o delovnih razmerjih.

Odpoved spišeš, si narediš kopijo in naj ti nanjo napišejo datum prejema, to je relevantno za čas trajanja odpovednega roka. Je pa tako, da v tem primeru gre za odpoved s tvoje strani, tako da do morebitnega nadomestila na zavodu nisi upravičena.

No, morda si se v tem času že zmenila, kaj in kako.

Pogodbe ne vidimo, zato ne vemo, kako je spisana. Tistih 60 mesecev je napaka in so najbrž mislili 6 mesecev, kar je največ, kolikor sme poskusno delo trajati.

Uf, pardon, odpovedni rok je določen v 94. členu ZDR-1 (in ne 95.)

Link na zakon:
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO5944

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close