Odpoved po 2 letih
Spoštovani, zaradi selitve v tujino, sem se odločil prekiniti del. razmerje z delodajalcem v Sloveniji, s katerim imam sklenjeno pogodbo za nedoločen čas. Zaposlen sem od 1.10.2014, delodajalca bom prosil, da mi on da odpoved, zato da dobim nadomestilo na zavodu. Selim se v državo, ki ni članica EU. Pri trenutnem delodajalcu bom zaposlen predvidoma vsaj do 1.10.2016.
Zanima me, koliko časa in koliko % plače mi pripada od zavoda? Je problem, če se takoj 1.10 selim v tujo državo kjer bom dobil delovno dov. in vizo?
Ali se delodajalec strinja, da ti bo podal odpoved ali si si ti tak scenarij sam predstavil?
Ni pa tako enostavno, če si si res svoj scenarij postavil. Malo si preberi ali informiraj.
http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prijava_brezposelne_osebe/denarno_nadomestilo
http://europa.eu/youreurope/citizens/work/finding-job-abroad/transferring-unemployment-benefits/index_sl.htm
Se opravičujem, si napisal, da ne greš v državo članice EU. Vsekakor pa ti vseeno ostaja, da moraš biti prijavljen vsaj 4 tedne pred odhodom v tujino. Ne poznam konkretnih velikih podrobnosti/zank, morda ti kdo drug še kaj doda.
V bistvu bom jutri šele povedal delodajalcu o nameri. Razmišljam v dveh smereh:
1. prosil bi ga naj mi da odpoved, potem od zavoda za zaposlovanje pobiram x mesecev nadomestilo.
2. prosil bi ga za 2 meseca neplačanega dopusta (mi mora v tem primeru v času nepl. dop. plačevati prispevke), ta čas bi jaz bil gor in iskal službo, če mi gre po zlu (v kar sicer zelo dvomim) se lahko vrnem delati – na ta predlog skoraj zagotovo ne bo pristal
3. če mi ne želi dati neplačanega dopusta ali odpovedi, bom odpoved dal sam
Hvala in LP
Sicer pa imam namen takoj po odpovedi oditi v tujino. V času odpovednega roka pa bi koristil nadure in dopust, ki jih imam za cca 4 tedne.
Naj napišem razplet. Z delodajalcem sva se dogovorila da mi bo dal odpoved iz poslovnih razlogov-zmanjšan obseg dela, s tem imam pravico do zavoda in odpravnine.
Lp
Kot rečeno, dobim odpoved zaradi poslovenga razloga. Mi lahko kdo pove, koliko odpravnine mi pripada? Zaposlen bom dobri 2 leti (+ cca 45 dni)
LP
Forum je zaprt za komentiranje.