Sociala – upravičenost do denarne socialne pomoči in otroškega dodatka
Pozdravljeni!
Pišem, ker potrebujem drugo mnenje in informacije.
Maja 2016 sem rodila prvega otroka. Zanj prejemam starševsko nadomestilo 370 eur.
Konec meseca maja sem na Centru za socialno delo oddala Vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev. Zaprosila sem za denarno socialno pomoč, otroški dodatek in subvencijo najemnine.
Na odločbo sem čakala 4 mesece. Socialna delavka, ki je obravnavala moj primer, je na moja vprašanja kdaj bo izdana odločba odgovarjala, da še čaka podatke iz sistema.
Odločbo sem končno prejela na dom, z datumom 9.8.2016; odpremljena pa je bila 22.9.2016!
V prvi odločbi sem bila upravičena do otroškega dodatka 114 eur (1.6.2016 – 31.5.2017). V drugi odločbi pa je pisalo, da se odločba o upravičenosti do otroškega dodatka ODPRAVI.
V tretji odločbi je pisalo, da sem z otrokom upravičena do denarne socialne pomoči 430 eur (1.6.2016 – 31.7.2016).
Ta denar pravtako še nisem prejela na tekoči račun.
Preden grem do socialne delavke, bi želela še dodatna mnenja.
Zakaj nisem upravičena do otroškega dodatka? Če prejemaš denarno socialno pomoč, potem nisi upravičen do otroškega dodatka?
Kaj je lahko moj naslednji korak? Moram ponovno zaprositi za denarno pomoč, glede na to da je odločba samo do konca julija? Ali lahko zaprosim za otroški dodatek?
Ker je bila odločba odpremljena prepozno, se mi zdi, da sem izgubila čas za ponovno vlogo in denar, ki bi ga lahko prejemala.
Prosim za odgovore in mnenja. Hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.