Meni se to ne zdi prav
Kaj v tem primeru storiti.
Vem, da danes je kapitalizem: DELAJ ALI POJDI. Ni pa prav, da delodajalec krši zakone in, da delavci so izčrpani. Jaz bi to prijavila. Prijateljica je bila sprejeta v dom starostnikov javna uprava. Na začetku je opravljala dela, ki jih je imela v pogodbi – čiščenje, ker ljudi je bilo vedno manj, so njej in njej podobnim začeli nalagati delo negovalke umivanje, kopanje, britje, dajanje inhalacije in še pa še. Nobena nima šole v tej smeri, ene so brez šole, ene imajo šole prav druge smeri, nobena prakse iz zdravstva in nobena noče opravljati nege za manj denarja pa tudi vsak človek nima želodca za to, so se pritožile a dosegle niso nič, saj delodajalec jim reče, če jim kaj ne ugaja so tam vrata. Vsak se boji danes za službo. Kljub temu, da opravljajo delo, ki ga nimajo v pogodbi, kršijo tudi druge zakone o delu. Premalo dni so proste, moja prijateljica v 17. dneh je bila samo en dan prosta, vikendov nimajo prostih vedno, naštevala bi lahko še. Kam se lahko to prijavi. In ne me zdaj tisti z dobro službo napadat, ki delate od ponedeljka do petka po 8 ur za 1000€ neto, ker si ne znate predstavljati, kako je, če si po 9 dneh težkega dela, samo en dan prost.
Kaj pa Azijci, ki že kot otroci delajo vsak dan po 12 ur za 1$ na dan….
Forum je zaprt za komentiranje.