Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev anonimna prijava delovni inšpekciji

anonimna prijava delovni inšpekciji

Delodajalca bi rad anonimno prijavil delovni inšpekciji, saj krši kar nekaj zakonov.
Kako naj to storim, oziroma, je to sploh mogoče?
Hvala za pomoč

Oškodovanec

Lahko podaš anonimno prijavo. Če se ne motim inšpektor ne sme povedati, kdo je prijavil.
Za vsak slučaj pa lahko pokličeš iz skrite številke ali pa še lažje narediš si nov začasni email naslov in prijaviš prek maila.
Preverjeno deluje.

Jaz imam s tem zadnje čase precej izkušenj. Najprej sem klicala in sem se pač predstavila z nekim drugim imenom ter povedala, da se ne želim izpostavljati. Ampak potem, ko mi je bilo že vseeno za to službo, sem nasednjič kar povedala kdo sem in kaj je narobe v firmi. Če želiš v tej službi ostati, vsekakor naredi anonimno prijavo z anonimnega maila, to je najboljše. Jaz sem mail poslala tudi g.Brezovarju, ki je glavni na Inšpektoratu v LJ in mi je zelo obširno napisal kako in kaj. Ponudil mi je tudi pomoč, če bi lokalna inšpekcija zatajila. Pa sem bila ves čas anonimna. Tako da le pogumno, samo ne se pustiti, da te nekdo izkorišča, ker misli, da nimaš “jajc”!!!

Jaz bi tudi rada prijavila, sem poskušala pa mi ni uspelo, pisala sem na delovno inšpekcijo preko el. pošte – odgovora nisem dobila, pisala sem tudi g.Brezovarju in to, kar 2x – odgovora nisem dobila, na koga naj se še obrnem, ki bo res ukrepal – svetujte mi…rada bi bila anonimna.

Zdravo!

Jaz ti predlagam, da se obrneš kar na VARUHA ČLOVEKOVIH PRAVIC, iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da uredijo v roku 7 dni.

Pozdravljeni,

sama si ne belim glave s podobnimi vprašanji. Imam sklenjeno zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške stroške v primeru spora, težav z delodajalcem – poleg tega pa je v ceni 7,99 EUR vključen tudi en brezplačen nasvet pri odvetniku vsak mesec! Za vsa vprašanja se obrnem direktno na odvetnika in imam 100% pravilen odgovor

Sama sem imela že 2 primera (spora), ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat – zaradi občutka varnosti in sigurnosti.

Stvar deluje kot obljubljajo.

Skleneš lahko na: www.arag.si
Lep pozdrav,
Nuša

zdravo.

zanima me, če mogoče ve, kje se napiše anonimna prijava in pošlje na tržno inšpekcijo?hvala za odgovor.

Pokliči in povej, kje je problem.

nusa 82:

Še enkrat delaj tako neposredno reklamo, bom jaz tebe prijavila inšpekciji… A ti mogoče sploh veš, da to na forumih ni dovoljeno??? Verjetno ja, ampak si delavka za “arag” in koristiš nezakonito poceni reklamo, a ne?

http://www2.gov.si/mg/tirs/tirs.nsf/f1?OpenFrameSet&Frame=main&Src=/mg/tirs/tirs.nsf/0/838F0883B0BAFDC8C1256CC400393325?OpenDocument

http://www2.gov.si/mg/tirs/tirs.nsf/f1?OpenFrameSet&Frame=main&Src=/mg/tirs/tirs.nsf/0/838F0883B0BAFDC8C1256CC400393325?OpenDocument%5B/quote%5D

Ali obstaja podoben obrazec tudi za delovno inšpekcijo?
Rada bi prijavila anonimno. Moram:-((
Hvala.

http://www2.gov.si/mg/tirs/tirs.nsf/f1?OpenFrameSet&Frame=main&Src=/mg/tirs/tirs.nsf/0/838F0883B0BAFDC8C1256CC400393325?OpenDocument%5B/quote%5D

Ali obstaja podoben obrazec tudi za delovno inšpekcijo?
Rada bi prijavila anonimno. Moram:-((
Hvala.[/quote]

To zanima tudi mene.

Tega je pri nas v RS ogromno… In inšpekcije bolj slabo delujejo, sicer kar pogumno poizkusite s prijavami, ni greh, a da bo kakšen konkreten odziv ni zagotovljeno. Lp

Oooo, pa je konkreten odziv!! Smo mi tudi prijavili našega delodajalca, ki nam je poskusil vsiliti podpis nezakonite pogodbe o delu. Lepo je moral na zagovor (Delovnoi inšpektorat- Šiška, g. Sočič). Direktorju je dal mesec dni časa, da spremeni pogodbo. In sva še dogovorjena, da če bo še kake pi****je počel, da naj kar povem in bo ukrepal. …..kar se tiče delavnih razmerij, glede plače pa oni niso pristoji. Za neizplačane plače pa je treba it na Delovno sodišče na Reslejevo in vložit tožbo.
To je čist frišn dogodek… 😉 …še v razvijanju… Samo ni pa bil anonimen, ker je sodelovec šel tja osebno. Pomoje bi se dalo tja poklicat in gospo na centrali povprašat, če lahko tudi anonimno…..

Velik sreče vsem zatiranim!

zanima me če z vsemi dodatki ki se štejejo k minimalni plači ne dosežem teh 562,00 neto,moram zato delati več nedelj (te korstim) ali je to samo izkoriščanje delodajalca.

PIŠEM VAM ZARADI OBUPNIH RAZMER PRED 5MESECI DELAL PRI PRIVATNIKU PLAČE ŽE SKORAJ OD DECEMBRA NISEM DOBIL NITI ENE PLAČILNE LISTE ZDAJ SEM BREZ SLUŽBE IN SAMSKI KAK IN KAKO NAJ UKREPAM.HVALA

Zakaj Agencija IKS d.o.o. iz Radelj ob Dravi svojim delavcem ne rabi izplačat regresa?

www.arag.si

Priporočam vam, da prijavo podate pod xy e pošto, ker v nasprotnem inšpekcija pošlje delodajalcu v kadrovsko, češ naj se sami zmenimo. In tako si mrzel.

Kot anonimko lahko poda vsak, delovna inšpekcija ima e pošto tudi uradno zavedeno na njihovi spletni strani, povejte problem, kje točno se dogaja, torej organizacijo. Vse ostalo je, da jih nato pobarate malo kasneje, če so že kaj preverili in kakšne so ugotovitve. Zahtevajte tudi, da vas o tem obveste, čeprav ste se predstavili kot anonimna oseba, v kolikor ne bi bilo dolgoročnega odgovora. Tako je e mail priročen, ampak zagotovite si tistega xy. Potem lahko ob neodivsnem mnenju tudi operirate naprej.

Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kje in kako lahko prijavim bar? Namreč poznam bar, ki ima ogromno nepravilnosti (ne pomivajo avtomatov za kavo, smetano ipd…)

…sanitarna inšpekcija!

delodajalec jevšovar zvonko krši vse pretpise o varnosti delavce ne kuri in ogroža delavce kot mene ki sem si porezal tročlene prste levice sedaj pa so ugotovili da imam okvaro živca na prstu leve roke v službi nisem bil ustrezno zavarovan se pravi civilno pravo sem namreč bil zaposlen kot pomožni ključavničar delo naj bi v kidričevem kopališka ul. 4 Kidričevo delal pa sem delo kot pomožnega steklarja se pravi montaža stekla in steklenih elementov in to na Ptuju na špindlerjevi ul. 8 2250 Ptuj Dne 27 12 2010 sem si porezal prste kot sem že navedel zdaj pa me zanima kaj in kako naprej. še vedno sem v bolniškem staležu Ime in naslov sedeža firme je Steklarstvo Alimal špidlerjeva ul. 8 2250 Ptuj Dir. firme Zvonko Jevšovar s.p. Zanima me po pogodbi je bilo napisano da bom delo izvajal v kidrićevem kot pomožni ključavničar z delom pomožnega steklarja to pomeni montaža termopan stekel ne pa steklenih elementov. se pravi odnašanje in prinašanje stekla delal pa sem navajam na Ptuju v steklarni kot monter steklenih elementov kot je montaža kopelita termopana steklenih montažnih sten itd. Zdaj pa me zanima ali sem lahko izvajal dela steklarska čeprau me ni usposobil oz. prekvalificiral ali dokvalificiral delodajalec za steklarja ko me je poslal iz Kidričevega kot pomožnega ključavničarja Za delo na Ptuj kot delavca brez katerega koli znanja na delo steklarske dejavnosti Hvala za odgovor pa lepo pozdravljeni.

tudi jas bi na nekaj pripomnil,po zelo dolgem času sem šel z prijateljem v lokal v mariboru na vetrinjski ulici cantante cafe kje je inšpekcija in kaj dela nevem v glavnem kelnarji brezkrbno točijo alkohol mladoletnim osebam starimi od 15 do 17 in to res brezskrbno tile otroci potem ležijo po bljižnih avtobusnih postajah bruhajo se pretepajo nevem v glavnem groza.in pol še za nameček imajo zaposlenega nekega temnopoltega fanta kot atrakcija za mlade punce v glavnem strah in groza za našo mladini kje je inšpektor da si to ogleda op petkih in sobotah zvečer..lp

etanol se ti pridružujem tudi jaz sem oiskal ta lokal v mariboru cantante cafe na vetrinjski ulici 5 v mariboru,v glavnem groza kdaj se bo zbudla naša inšpekcija za delo in to uredila kelnarji točijo alkohol v potokih mladoletnim osebam da ne govorim kaj se počne z temi mladimi puncami starimi od 15 do 17 let kok sem videl je glavna zvezda njihov dy fredy kot ga imenujejo kje so starši da dovolijo da tale njihov dy otipava in poljublja 16 letno dekle in ji naroča alkohol v glanem groza…kje je šef tega lokala da to dovoli..lp..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close