Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Vračilo sorazmernega dela regresa

Vračilo sorazmernega dela regresa

Pozdravljeni.
Zaposlena sem bila za nedoločen čas . Avgusta sem dala odpoved. Ker sem dobila cel dopust in ker sem med letom dala odpoved moram vrniti sor. del regresa. Celotni regres je bil 790,73e bruto.
Od delodajalca sem dobila pošto, da moram vrniti regres v višini 265e. Sedaj pa ne vem ali je ta znesek bruto ali neto?

hvala in lp

Pozdravljena yuyuu,
verjetno je odgovor že prepozen pa vendarle saj lahko pride prav še komu.
Če delodajalec delavcu izplača celotni regres, delavec pa pred iztekom tekočega leta za katerega je dobil izplačan regres prekine delovno razmerje z delodajalcem, razliko preveč plačanega regresa delavcu bivši delodajalec ne sme kar avtomatsko odtegniti od zadnje plače razen v primeru in to je tudi edini, da delavec podpiše strinjanje o prostovoljni poravnavi – vrnitvi preveč izplačanega dela regresa od zadnje plače. Če delavec ne da soglasja, mu mora delodajalec izplačati celotno plačo. Preveč plačani regres pa bivši delodajalec lahko zahteva samo z zasebno tožbo.
Yuyuu, ste podpisali soglasje? Vam je delodajalec kljub temu, da niste dali soglasja odtegnil preveč plačani del regresa? Če je tako lahko ta denar ( to je bila vaša plača ) dobite nazaj.

Lp,
dr.Dušan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close