Zakaj moram plačevati
Lep pozdrav
Nekaj mi res ni jasno.
Sem zbolel in sem šel do zdravnika na pregled po koncu mi reče da moram le tega plačati ker naj ne bi imel pokritega celotnega zavarovanja. ok plačam tistih 4€. Da mi še recept za zdravilo kateri pride v lekarni 12€. ne plačam ker nimam več denarja, zakaj? to je druga zgodba o prekrasnem delodajalcu, ki nima pojma kaj dela in mi je dobesedno uničil prvo plačo katero je nakazal na drugi račun katerega ne upravljam jaz ampak sodišče nima veze uglavnm, jutri imam še gastroskopijo in glede na to da sem do sedaj moral vse plačati definitivno ne mislim še tega ubistvu ne mislim ničesar več ker a ni tko da če si zaposlen naj bi ti delodajalec pokril vse? .. Nekaj časa nazaj sem delal v najbolj gnili firmi kar obstaja kjer sem se tudi poškodoval ( zaradi njih in premalo varnosti ) in nisem imel nobenih problemov stem da bi moral kaj doplačati. Naj mi nekdo razloži kako to poteka ker jst nimam pojma kaj se to dogaja.
Če nisi bil zavarovan več kot neko obdobje, pol prvo leto od začetka (novega) zavarovanja ti ne bodo krili nič. Torej edina varjanta je, da prestavis te preglede… vsaj tako sem jaz nardil.
Obstaja pa tud možnost, da te delodajalc mal na “plehko” – kar se da preverit na ZZZS.
srecno
Obvezno zavarovanje imas placano. Ce hoces, da ti krijejo vse, moras vzeti se dopolnilno zavarovanje,.. to mors zrihtat sam, na zavarovalnici (tega ti ne placa delodajalec)
Pardon res je to velja sam za dopolnilno…
Ok..
Dopolnilno si zrihtaj in prestavi preglede če se da…
Tvojemu trenutnemu delodajalcu daj drugi račun na katerega ti bo nakazoval plačo.
Poškodoval si se pri prejšnjem delodajalcu? Em… pa si to prijavil? Razmisliti bi moral o prijavi in tožbi.
Pozdravljeni brez komentarja,
praviš da si se poškodoval.Si kaj ukrenil glede izterjave stroškov,odškodnine itd.?
Glede tistega računa za katerega praviš da naj bi ti bila nakazana plača ker še ni pod izvršbo pa verjemi, da ga bo upnik hitro “izvohal” in bo ravno tako blokiran.Ne preostane ti drugega,da čimpreje poravnaš dolg.Si se morda poskusil dogovoriti z upnikom o obročnem plačilu dolga.
Kljub temu,da imaš blokiran račun še vedno ti mora banka omogočiti razpolaganje s plačo v višini 603,00€.
Če potrebuješ še kakšen nasvet me kontaktiraj.
Lp,
dr.Dušan
Forum je zaprt za komentiranje.