Najdi forum

thc test

Danes sem bil pri zdravnici za zdravniško potrdilo. Sem star 21 let brez večjih zdravstvenih težav, ne uživam alkohola, kadim pa travo, enkrat na mesec. Danes mi zdravnica ni hotela izdati zdravstvenga potrdila za delo na komunali zarad predpostavke da sem zasvojen od trave. To da kadim travo sem ji sam povedal, kar je očitno bila napaka, v tej državi nagradijo samo laž.
Kako lahko zdravega študenta ovira neka oseba do zaposlitve zaradi substance ki je legalna skoraj že povsod. Rad bi poudaril dejstvo da kadim samo v svojem osebnem času. nikdar za volanom ali v službi.
Zakaj potem moram jaz nehat kadit zaradi tega?
Kajenje trave po zakonu ni prepovedano , zakaj me potem to ovira pri temu da dobim službo, in zakaj alkohol ne?
Ali ni to oviranje osnovne pravice da človek lahko počne kar hoče dokler ne škoduje drugim, sploh v svojem prostem času? Zdravnica sedaj zahteva od mene da hodim na teste na 3 mesece cene ne bo nič s sluzbo.
Zdravnici sem povedal da to študensko delo je na voljo malo časa, tako da ne morem čakati 3 mesece na naslednji test da mi izda potrdilo, na kar mi je rekla naj se poberem ali pa bom moral h psihijatru hodit (to traja pa še več časa). Citiram: “Moj dan je biu doug, nimam časa se še s tabo ubadat, poberi se, ali pa pa boš moral h psihijatru da dokažeš da nisi zasvojen.” . Med pregledom mi je rekla da ne bom v življenju s takim odnosom daleč prišel. Prvič v življenju mi je nekdo rekel kaj takega, nasplošno me imajo ljudje radi,in tudi z ljudmi sem delal kjer nisem imel nikdar težav z svojo vljudnostjo. Kam lahko prijavim tako grdo ravnanje ? In ali je resno stanje s kajenjem trave tako v sloveniji , da ti lahko živlenje zaradi tega uničijo?

PROSIM ZA POMOČ!

lp jože

Pozabil sem povedat da sem študent. Ali bodo sedaj vsi to vedeli? Kadar koli bom obiskal zdravnika bo vedel da občasno kadim travo’? Kadar koli bom delal zdravniški bom moral bit negativen? zakaj niso te stvari zasebene? zakaj lahko tako vpliva eno bedno dejstvo na človekovo življenje? prosim rabim pomoč ne želim tega madeža na svoji preteklosti.
pozabil sem povedat da imam status dijaka, do končane gimanzije mi manjka matura zato iščem zaposlitev, ker nisem več redno v šoli. ali mi lahko zaradi tega vzamejo izpit? ker občasno kadim travo? nikdar nisem vozil in kadil nikdar.

A si pred pregledom kadil travo da greš doktorici razlagat, da se občasno drogiraš. Drugič pač uporabi možgane in ne kvasaj neumnosti zaradi katerih ti je potem žal.

Jože – na žalost je bil odnos zdravnice neprimeren. Je pa res, da se takšnih stvari ne razlaga. Poznam primer, ko je zdravnica na zdravniškem pregledu vprašala fanta (že študenta na faksu), če kdaj pije alkohol. Pa je rekel, da občasno, ko gre na kakšno žurko 🙂 In mu je v kartoteko napisala, da je odvisen od alkohola. Pri vprašanjih, če piješ, uživaš kaj drugega, je pravilen odovor NE – vsaj, če želiš dobiti službo.

Ne vem, če bo zdravnik ravno vedel, da kadiš travo. Odvisno kam je to zapisala:)

Na žalost je konoplja v sloveniji nelegalna (lahko bi jo vsaj dekriminalizirali, če ne že čisto legalizirali). In potem, ko poveš, da vsake toliko časa pokadiš en joint, te mečejo v isti koš kot narkomane. Ne me narobe razumeti, te ne obsojam, tudi sama sem med tistimi, ki podpirajo legalizacijo konoplje:) Je čisto naravna (za razliko od cigaretov, ki so resnčno škodljivi, pa vendar – legalni).

Ne vem, če boš v te primeru veliko dosegel. Naj ti bo ta izkušnja lekcija za vnaprej.

Sem dobil zdravniško potrdilo, vendar je zdravnica zahteva od mene da nikdar več v življenju ne kadim nikdar več. KAKO IMA LAHKO ČLOVEK NA HELEXIH SLUŽBO AL PA APAURINIH SLUŽBO MEDTEM PA JAZ KI OBČASNO KADIM MORAM HODIT SEDAJ CELO ŽIVLJENJE NA TESTE.
Kakšna psica. Ta oseba ni zdravnica zame, ker niti približno ne sledi zdravniškemu kodeksu. rekla je da me bo poklicala, vendar me nikdar ni. 11 sem klical da sem jo dobil. Nakar mi je hotla prekinit. Ko sem ji rekel da bom nehal kadit ker to od mene zahteva(čeprav sem bil negativen) , mi ni hotela dat spričevala ker sem rekel da TO ONA od mene zahteva. kakšna smet od človeka. izgubil sem še zadnji procent zaupanja ki sem ga imel v to državo. Poznam 10 odvisnikov od tablet, 2 alkoholika , 40 kadicev marihuane, in 20 uporabnikov trde droge ki so naredili test pr njej. Totalno neprofesonalna oseba.
Edina stvar ki me še razveseljuje je dejstvo da bo dobila raka, saj dela skoraj celo življenje nad radioaktivnimi odpadki. Sociopate na delovnih pozicijah bi blo treba odstranit.

O odnosu vam sploh nisem razlagal. ko je rekla dvakrat da ne bo z mano se ukvarjala po 3h minutah pogovora, sem ji rekel da je njena dolžnost da mi pomaga, jaz se nisem hotel prepirat. obračala je moje besede da sem jaz izpadel kot problem. jaz sem ji vse po pravici povedal, prvič ko sem bil tam. zakaj se spravlja name zaradi take nepomembne malenkosti ki jo počnem v prostem časi, poredko, ki je po zakon čisto legalna. dokazal sem da nisem zasvojen. Ali nima vsak človek pravico početi kar hoče dokler ne ogroža drugih oz krši zakon? Rekla mi je da ona je izvedenec, in jaz nimam pri njej nobene pravice zahtevati poglobljeno razlago. dokazal sem da nisem zasvojen in da me to ne more ovirati na delovnem mestu. Seveda sem dobil zdravniško potrdilo, vendar me ne moti dejstvo da moram čes 3 mesece spet na test, ampak moti me dejstvo da mi v glavo reče, to je prostovoljno od tebe, TVOJA ODLOČITEV. Seveda imam izbiro, imam izbiro med službo in življenje testov, in čakanja več ur v polnih čakalnicah vsake 3 mesece. Ali na življenje brez službe. komaj čakam da se preselim, in si dobim zaposlitev drugje. vsaj te osebe ne bom več rabil gledat če bom moral že na teste hodit. žalosten sem, ker ta država propada skoraj na vsakem področju, od gospodarstva do politike. po pogovoru z študenti s področja ekonomije, šolstva in zdravstva. lahko rečem da sem bi kar šokiran v kašnem stanju je slovenija. povsod so luknje ki se samo večajo. zaradi tega bo kriminal rasel, zdravniki kot so ona bojo le pripomogli k nezaposlenosti in posledično večji stopnja kriminala . človek postane žalosten. zelo zelo zelo žalosten. prijatelica ki oboleva za levkemijo , mi razlaga kakšna je situacija v čakalnicah. če je premalo stroke naj država kaj stori. zmanjša plačo vsakemu politiku in županu in zviša medicinskim sestram in zdravnikom. odjebe nato in preseka vojaške stroške. legalizira travo in ima profit od tega. številke v zda so kar dobre. profit je odličen. osebe ki jih osebno poznam z zdravstva mi razlagajo kako kdaj sistem nič ne naredi. najhujša zgodba mi je bila ta ko je medicinska sestra na terenu videla očeta (alkoholik) udarit po glavi svojega otroka. stanovanje je bilo v rasulu. pravi crack dent če me razumete. socialna služba še danes ni nič naredila. drugi primer ki ga poznam je da je država odala otroka gluhega očeta , slišeči materi, (kljub temu da je oče rotil in so bili znaki zlorabe na otroku) katere je nekaj let zatem očim pretepel do smrti. preklete država jebejo ljudji na vseh področjih, uničujejo zadnji srednji sloj s temi davki na nepremičnine. da ne govorim o nižjem sloju, ki bo pa sploh ratal suženj. vedno več bo klošarjev. boste videli.

Zivjo!

Sem samohranilka in imam 10 letnega otroka …. V prostem casu rada prizgem kaksen joint …. Mi lahko prosim nekdo pove ali je mozno da mi lahko vzmejo otroka zaradi tega ( tako sem slisala ) ! Otrok je lepo priskrbljen nic mu ne manjka….Pa tudi ko kadim je to zvecer ko on ze spi tako da me zakajene sploh ne vidi … Hvala za odgovor

Načeloma vinjenost, zakajenost, ko že kdo spi ali ne spi, pač ne more biti razlog, da se vi kot razumsko bitje, ki mora skrbeti za vsaj otroka, ne govori o tem, da ko se ga boste zakadili ali napili, da se otroku, morda takrat, ko bo spal, vi pa se veselo zakajali, zapijali, ne bo stanje otroka takšno, da zaradi vaših zmanjšanih zmožnosti sprejemanja funkcij telesa, ne bo v tem primeru otrok dobil pravočasne pomoči. Ker boste zaspali, ker vas bo premamilo še kaj tretjega, ker vam bo ob tem substancah prišlo do klika in boste morda celo menili, saj otrok spi in se mu res ne more nič zgoditi in odšli kam na “lepše”. Ali boste povabili koga in boste še vedno prepričani v svoj prav v svojem neracionalnem stanju, da je vse ok, ko se bo otrok zbudil in vprašal mamo, če ga lahko pocrklja, ker so ga tlačile more, ker bi šel rad na stranišče, ker bo morda le samo kukal izza vrat, ker bo starš menil, da otrok spi, bo pa videl vse, kar nek starš počne.

In res, kot da otrok nič ne voha? Mama mu pa pravi, da so cigareti celo strup.

Substance zmanjšujejo razsodnost in če že sama govoriš z opravičilom le to, da te zakajene sploh ne vidi – a ga morda slišiš, ko ti reče, mama, ker se mu ponoči kaj dogaja, pa ga ti pač sploh ne slišiš, ker si le zakajena. In se bi potem zgodilo, ko bi neokajena, neskajena prišla k sebi, ugotovila, da je šele takrat kaj narobe.

Ja, to in še marsikaj od tega, je pač neodgovorno. Ker niti ne veš, ali res spi, če si vsa zakajena in si ti bolj zaspana kot pa otrok, ki se morda prebuja, ko morda rabi kaj od matere, pa ne more dobiti, ker je preveč zakajena in še sama zase ne ve in bolj trdno spi kot otrok.

In ali res misliš, da 10 letni otrok ne ve, kaj se dogaja. Še malo, če že ni, da sam spi kot ubit, ni sam na jointih, ki ga lepo pomirijo v uspavanje in potem res tudi ti meniš, kako pridnega otroka in dojilastega imaš, ko se obnaša le kot ti. Je priden zate, ti si pridna zanj in ostale, ko pride pa noč, pa skadite vsi po vrsti enega, da potem dobro spite. Vmes pa še pozabite na koga.

Če si na substancah, pač nimaš plusa. Velika verjetnost pa je, da s tem vzpodbujaš še otroka, ki je komajda začel živeti in mu kažeš, da je relax le joint, zato se bo tudi kmalu navadil v šoli barantati s čim, ali pač z okolico, ki jo ima že doma. S trdo drogo najdejo ponavadi zatočišče tudi kar doma.

A ti ni jasno, da pač nisi prisebna, ko spiješ kozarec ali pokadiš in da je takrat razum drugačen. Ti pa to prakticiraš skoz in vsak dan. Ko res misliš, da otrok le spi. Verjetno si misli, tastara je zaspala, jest sem tudi spal zanjo, gremo v akcijo, ko se globlja noč naredi.

A če se tebi na voljo umakne, da se npr. samo naredi, da spi, da se ga ti lahko zakadiš, pomeni že, da mu nič ne manjka. Meni bi manjkalo ogromno, ko bi bilo materi le za joint. Ker pač to ni le naslov, ko bi bilo materi le do tega, da je pač nujno potrebovala frizerja. Potem pa se spet morda ukvarja naprej z otrokovo firzuro. Če sploh razumeš.

Če ti otrok ne pomeni kaj dosti, se nehaj spraševati.

Kako bi bilo, ker bi mislila, da otrok meni, da sta samo očka in mamica, potem pa, ko bi zaspal, bi pa zagledal nobenega očka, pa tebe in vse ostale, s katerimi bi se šla orgije svinganja. Mal izven, ampak, šokiranost. Če je pa kdo navajen, tudi tvoj otrok tvojega kajenja substanc, pa te je kdo prijavil, potem pa sama razmisli o svojem življenju. Jaz ne bom, kot se ne bom odločala namesto tebe.

Za premislek pa še kakšnega privij, da ti bo bolj kristalno jasno. Če že meglenost ne zna več razločevati.

“Načeloma vinjenost, zakajenost, ko že kdo spi ali ne spi, pač ne more biti razlog, da se vi kot razumsko bitje, ki mora skrbeti za vsaj otroka, ne govori o tem, da ko se ga boste zakadili ali napili, da se otroku, morda takrat, ko bo spal, vi pa se veselo zakajali, zapijali, ne bo stanje otroka takšno, da zaradi vaših zmanjšanih zmožnosti sprejemanja funkcij telesa, ne bo v tem primeru otrok dobil pravočasne pomoči.”

Pomaga kdaj prebrat kar napišeš, ker sicer se dogajajo semantično nesmiselne povedi, kakršna je citirana zgoraj. Preberi naglas in se poslušaj. Grozno, mar ne? To ni poved, to je zvočno onesnaževanje. Slovnična struktura je katastrofalna, brez repa in glave. Pomen je težko razbrati, v tem kaosu je mogoče ugotoviti le obsojajoč ton.

Zgolj zaradi tega si pri meni izgubil vso kredibilnost, minila me je želja po nadaljnjem branju. Takšni ljudje kot si ti že od praveka terorizirate manj samozavestne ljudi, ki se vam ne postavljajo po robu in jim vsiljujete svojo voljo. Jaz ne toleriram več takšnega načina in v to pozivam tudi vse ostale. Kdor ne zmore kulturnega sporazumevanja s soljudmi, žal izgubi svojo besedo v civilizirani družbi.

Nazaj na temo:
Žal tudi sam ne vem kaj dosti o tej temi, vem le da nihče ne potrebuje obsojanja in lažnih informacij.

LP, Razum

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close