Delodajalec mi delegrina naloge medtem ko sem na bolniški
Pozdravljeni,
zaradi poškodbe sem na bolniški. Delodajalca sem o tem obvestila, a mi dnevno po mailu delegira nove in nove naloge.
Pokliči to stranko, dogovori ta sestanek, izvedi sestanke s podrejenimi…
Kljub dejstvu, da sem na boniški, me dnevno nadleguje in izvaja mobing kdaj bo, zakaj ni…
Je kje kakšen predpis kaj pomeni bolniška. Ali moram biti delovno aktivna v tem času? Nekaj, kar bi mu lahko poslala, da mi da mir?!
hvala
ewyka
Rešitev :
Naredi (samodejni odgovor) tako da se vsi emaili samodejno vrnejo naslovniku z napisom:
Sem na bolniški. V službo pridem ….Do takrat se obrnite na tega in tega…
Enostavno ter učinkovito. 🙂
Sicer nimam nič proti službenim emailom ampak nekje mejo je treba postaviti.
Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) prvem odstavku 167. členu določa:
167. člen
(odsotnost z dela zaradi zdravstvenih razlogov)
(1) Delavec je upravičen do odsotnosti z dela v primerih začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe in v drugih primerih, v skladu s predpisi o zdravstvenem zavarovanju.
Bolniški stalež dokazuješ z bolniškim listom.
Delodajalcu nisi dolžan povedati kakšne težave imaš, lepo pa je, da poveš (če lahko) predvidevaš kdaj se boš vrnil v službo.
Medtem te pa ni. Ne na službenem mailu, ne telefonu. Poskusi to dopovedat delodajalcu.
Spoštovani!
V skladu s 167. členom ZDR-1 je delavec upravičen do odsotnosti z dela v primerih začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni. To pomeni, da vam v tem času ni potrebno delati, odgovarjati na elektronska sporočila delodajalca, telefonske klice. Delodajalca obvestite do kdaj boste odsotni in naj vaše naloge poveri drugi osebi.
Zanimiva je sodna praksa, ki se uvaja v ZDA; v primeru, da delavec izven delovnega časa odgovarja na telefonske klice delodajalca, emaile, se to šteje kot nadura in jih mora delodajalec plačati. Žal takšne sodne prakse še ni v Sloveniji.
S spoštovanjem!
Odvetnišvo Prus Pipuš
Zemljemerska ul.12
1000 Ljubljana
Forum je zaprt za komentiranje.