Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved pogodbe za nedoločen čas-zahteva delodajalca

odpoved pogodbe za nedoločen čas-zahteva delodajalca

Pozdravljeni,

Prosila bi Vas za pomoč.

V firmi sem zaposlena 4 leta in imam pogodbo za nedoločen čas.Sedaj je prišlo do problema ker se mož in žena ločujeta in se ne znata zmeniti.Jaz sem zaposlena v firmi v kateri je direktor moz,lastnika pa oba z ženo 50%.Mož hoče firmo zapreti.Žena bi pa odprla novo firmo v katero bi me zaposlila na novo.Problem je ker mož hoče da pri sedajni firmi dam sama odpoved ( pogodba za nedoločen ćas) in nato bi me žena zaposlila na novo firmo za določen čas (maj 2017-februar 2018).
Sploh ne vem kaj storit.Ker če dam sama odpoved mi ne pripada nič in ker sem v novi firmi na pogodbi za določen čas pa tudi po tem nimam nobenih pravic.Kaj je s tem če se odpoved in nova pogodba podpiseta istočasno ,tako da ne prekinjam dela.

Hvala za odgovor in lp Snežana

Najmanj kar je, da speljejo postopek po 92. členu zdr-1 http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO5944

Ne podajaj odpovedi ti. Najmanj kar je, da pri stari firmi podajo odpoved iz poslovnih razlogov. Tako dobiš vsaj, dobiš odpravnino. Pri novi firmi te tako zaposlijo na novo in ti leta začnejo teči na novo.

Lahko ti pa žena da pogodbo za nedoločen čas in ti prizna leta zaposlitve pri stari firmi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close