Kam po gimnaziji? Kaj študirati?
Pozdravljeni,
to je moja prva objava na tem forumu, zato vas prosim za pomoč. Sem 2. letnik gimnazije, po uspehu pa bom prav dober, a sem že sedaj začel razmišljati o svoji karieri.
Gimnazija na katero hodim velja za eno najtežjih v Sloveniji, zato sem z prav dobrim uspehom dokaj zadovoljen, a si želim še več. Vem da bom moral v 3. in 4. letniku doseči odličen uspeh za vpis na kakšno resnejšo smer. Največ težav imam z biologijo, zato je verjetno ne bom šel poglabljati. Zato lahko kar pozabim na študiranje kakšnih “zdravstvenih ved”. Zavedam se, da se svetovno prebivalstvo stara in da bomo potrebovali vedno več zdravnikov, ampak morda to ni zame. Zelo rad imam predmete kot sta zgodovina in geografija.
Razmišljal sem o študiju prava, a ko sem malo prebral forume, kako delajo z pripravniki me je minilo. Pisalo je tudi da je študij prave samo za bogate in vplivne… Starši so mi že omenili da mi bodo plačali pisarno in študij ipd. ampak me zanima ali je to sploh res? Težav z denarjem nikoli nismo imeli, zato upam da lahko računam na to?
Zelo veliko tudi potujem, najbolj pa me je prevzela kitajska. Med svoje cilje sem si tudi postavil, da se bom nekoč zaposlil tam. Vem da je to bol želja kot uresničljiva stvar ampak vseeno.
Želim si da bom imel res dobro plačo in da bo na splošno uspešen, a ne vem kaj študirati. Zavedam se, da je potrebno za uspeh garati, ob tem pa me je strah da v življenju ne bom uspel. Kot uspeh definiram: dobra kariera, dober avto, veliko potovanj, velika hiša in seveda sreča.
Prosim pomagajte mi pri izbiri ustreznega študija… Hvala vam!
Upam, da pišem pod pravo temo.
Želim Vam lep in uspešen dan.
Forum je zaprt za komentiranje.