dobila sem tožbo proti delodajacu – vrnitev v službo – strah pred mobingom
Pozdravljeni.
Lani mi je delodajalec odpovedal pogodbo. Ker je bilo v odpovedi veliko nepravilnosti, sem se pritožila in tožbo dobila, ker je bila odpoved nezakonita. Čaka me vrnitev v službo.
Zdaj pa k vprašanju. Če je kdo od vas imel podoben primer, ali pozna koga,.. Kako se delodajalci obnašajo do delavca, ki je tožil firmo, tožbo dobil in se vrnil nazaj na delo? A ga pustijo pri miru, ker se ga bojijo, ali nad njim izvajajo mobing, ga šikanirajo, mu podtikajo…, ker najbolj od vsega se bojim prav tega.
Hvala za odgovore.
Zala
Jaz tudi izpodbijam odpoved. Bi se pa z veseljem vrnil na delo. Verjetno bi šefa še malo podražil . Upam da mi uspe.
Pozdravljena,
sama sem bila v podobni situaciji nekaj mesecev nazaj. Ko smo dobili pripoznavo sodbe (transformacija del. razmerja iz dol. v nedol. čas), me je delodajalec (humanitarna org.) moral zaposliti nazaj na moje del. mesto. Že v obrazložitvi so napisali, da bodo spreminjali sistemizacijo in organizacijo delovnih mest in da mi bodo po vsej verjetnosti podali redno odpoved.
Čas, ki sem ga preživela na del. mestu je bil peklenski – sicer je bila sreča, da sem imela v redu odnose z ostalimi sodelavci, ki so mi stali ob strani, z delodajelcem in vodjo pa ne – sta ignoirala, vodja je lagala, skratka za tako org. človek nebi kaj takega nikoli pričakoval. Bilo je težko, vendar sem se potrudila in jima dala vedeti, da se tako pač ne sme delati z ljudmi. Po parih mesecih dela sem potem dobila redno odpoved iz poslovnega razloga. Dejansko, če se delodajalec odloči, da te ne želi več, bo našel način, da se te znebi.
Vama pa čestitam za pogum, da sta se zoperstavila in se podala na pot pravice. Želim vama, da ohranita zaposlitev in bodita pozorna na dogajanja okoli sebe – lahko pride do podtikanj, laži, itd. Jaz sem si pisala dnevnik o vsem kar se je dogajalo. Brez pomoči svojih najdražjih mi verjetno nebi uspelo… je pa to zelo stresno obdobje, zato se čim več pogovarjajta o tem z ljudmi, ki jim zaupata.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.