Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prehod iz s.p. na redno polno zaposlitev – regres in dopust

Prehod iz s.p. na redno polno zaposlitev – regres in dopust

1. julija pričnem z redno polno zaposlitvijo pri delodajalci, kjer sem do sedaj delal preko s.p. – normiranec. Veljajo tudi v tem primeru klasična pravila glede sorazmernosti dopusta ob menjavi delodajalca? Če to velja, ga lahko koristim že julija ali ga pridobivam postopoma, vsak mesec 1/12 deleža celoletnega dopusta ali kaj podobnega?

Kaj pa glede regresa? Kot s.p-jevec si regresa ne izplačujem, a ne? Mi pri novem delodajalcu velja regres za leto 2017 in v kolikšni meri?

Veljajo enake pravice kot če bi zamenjal delodajalca.
Lahko vam plača tudi poln regres (jaz sem ga za ljudi ki so nastopili prvo zaposlitev in niso delali celo leto), obvezen pa je plačati sorazmerni del. Moralno gledano, če te je kot s.p. plačeval(a) spodobno, nimate razloga da bi zahteval(a) regres za obdobje, ko niste bili redno zaposleni. Če ste že prej delali za istega delodajalca kot s.p. se gotovo že dobro poznata in se lahko dogovorite za hitrejše koriščenje dopusta. Osebno bi bil kot delodajalec rahlo nezadovoljen, če bi delavec že kar prvi teden hotel dopust. Kot s.p. ste bili svoj lastni delodajalec, ni razloga da bi sedaj povsem obrnili plašč in zahtevali stvari, ki si jih sami sebi niste nudili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close