odpoved iz krivdnih razlogov
Pozdravljeni,
pred leti sem imela družinsko tragedijo, od takrat sem bila dlje časa bolna, kakšen mesec na bolniški. Pred tem sem delala pridno in marljivo, veliko brezplačnih nadur. Ko sem bila drugič na bolniški, sem domov prejela pismo, z odpovednim rokom 5 dni iz krivdnih razlogov. Obtožili so me kršenja bolniškega staleža, kar se je potem z sindikalno odvetnico tudi ovrglo.
Zdaj za nazaj me zanima:(čeprav je že vse mimo, od takrat 15 let) še vedno pri istem delodajalcu…
Ali je bilo to sploh zakonsko, da so mi brez kakšnega vabila na pogovor, zagovor karkoli že poslali pismo, ki sem ga dobila še dva dni kasneje, ker so mi poslali na prejšnji naslov. S tem so mi povzročili hude nove strese in poslabšanje bolezni. Dejansko sem imela 5 dni, da sem dobila odvetnico itd..če ne bi dobila avtomatsko odpoved. Mogoče šele po toliko letih, da lahko bolj oddaljeno pogledam na to in me res zanima, če je bilo to zakonsko dovoljeno. Odvetnik od delodajalca se mi je nato samo na kratko opravičil, ker so me obtožili po krivem.
Hvala in lp.
Forum je zaprt za komentiranje.