Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved delovnega razmerja in nadomestilo

odpoved delovnega razmerja in nadomestilo

zaposlen sem za nedoločen čas. Zaradi selitve v drug kraj, sem primoran zamenjati sluzbo (kater pa se nimam).

Če bi se z delodajalcem zmenil da me odpusti iz poslovnih razlogov ((kaj točno to pomeni za njega?, mora poslovati v rdečih številkah
in ali lahko zaposli koga drugega namesto mene), sam bi šel na zavod, kjer bi dobil nadomestilo, nato bi iskal novo sluzbo, v vmesnem času pa moram opraviti tudi eno zdravstveno operacijo (katera bo samoplačniška), predvidena rehabilitacia je kak mesec.

Ali bi lazje speljal, če si že sedaj najdem novo službo, v sedanji dam odpoved, in ker so itak sedaj vse sluzbe za dolocen cas, in ce mi po preteku pogodbe ne podajsajo, grem potem na zavod, opravim operacijo itd…?

Operacije pa ne bi ŽE sedaj opravil (ko sem še zaposlen pri sedanjem delodajalcu), ker mu ne bi bil rad v breme z mojo bolnisko,
saj tudi ko bi se vrnil iz bolniske bi takoj iskal novo sluzbo.

Torej ideja je v tem: Ker je pri nas zdravsto tak kot je in si moram placat operacijo iz svojega zepa, bi rad bil v času rehabilitacije (meseca, 2), na zavod in dobil nadomestilo.

Ksn predlog kako to naljazje spelat vse skupaj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close