VABILO NA PISNI PREIZKUS STORJEPISJA-SODNI ZAPISNIKAR
Pozdravljeni!
Vabljena sem na preizkus storjepisja za sodnega zapisnikarja.
Ali mi lahko nekdo pove katera izobrazba je potrebna oziroma pogoj za to službo.
Sicer obvladam slepo deset prstno tipkanje, hodila sem na administrativno šolo, ampak jo nisem dokončala, zdaj končujem šolanje po izpitih, da pridobim ustrezno izborazbo.
Potrdilo o izobrazbi imam trenutno samo od srednje frizerske šole poklic frizer. V pisarni sem delala pa 11 let. Ali imam sploh možnosti za službo, če obvladam desetprstno tipkanje in če nimam spričevala iz SUAŠ in imam trenutno samo spričevalo od Srednje frizerske šole, poklic frizer?
Ali imam sploh možnost za tovrstno zaposlitev, tudi če naredim preizkus strojepisja?
Kako izgleda preizkus oziroma razgovor za to službo? Vem, da je pogoj 250-350 udarcev na minuto. Ali je to po nareku ali ti dajo kaj za pretipkati in ti seštevajo napake oziroma gledajo udarce?
Hvala v naprej za odgovor
Pozdravljena,
hodila sem na srednjo ekonomsko šolo in sem imela po 2 letih učenja strojepisja 220 udarcev na minuto (za pozitivno oceno je bilo treba imeti 90 znakov na minuto), zato so me poslali na državno tekmovanje, kjer sem se uvrstila med najboljših 10 udeležencev. Tako da dvomim, da je pogoj 250-350 udarcev na minuto.
Kot drugo: poglej kakšne pogoje imajo – če je določena smer izobrazbe in ti nimaš ustrezne izobrazbe, te ne smejo vzeti tudi če tipkaš 500 znakov na minuto (javni sektor in strogi pogoji). Ampak glede na to, da so te povabili, verjetno ni določena smer izobrazbe, torej imaš možnost, da te vzamejo.
Kot tretje pa: biti zapisnikar ni samo hitro tipkanje, je tudi poznavanje orodij za urejanje besedil itd. Upam, da to znaš…
Pa srečno na preizkusu!
Forum je zaprt za komentiranje.