Iztek poskusnega obdobja
Kmalu se mi izteče poskusno obdobje dela za določen čas in imam občutek, da me ne bodo sprejeli za stalno. Zanima me kako je pravilno, da me delodajalka “odpusti” v tem primeru, če se odloči, da mi ne podaljša pogodbe?
Ali me mora npr. 7 dni pred potekom pogodbe obvestiti, da me ne bo vzela, ali pa enostavno počaka na tisti datum kot je naveden v pogodbi in adijo miška, brez obvestil, objasnil?
Rada bi namreč vedela kakšne so moje pravice v tem primeru. Hvala
Obvestilo ni potrebno, se pa v urejenih medsebojnih razmerjih spodobi, da vam nekaj dni prej pove kaj namerava, da vi lahko iščete drugo službo, če ne bo podaljšanja ali službe za nedoločen čas.
Najbolj enostavno je, da delodajalca vprašate. Samo vprašanje gotovo ne bo vplivalo na rezultat.
Posebnih pravic po poteku pogodbe za določen čas nimate, razen odpravnine, ki je sorazmerna s številom mesecev dela.
Če niste dobili regresa, ste upravičeni tudi do regresa, sorazmerno s številom mesecev dela.
Spoštovani,
načeloma delodajalec nima obveznosti, da bi vas obveščal, ali vam namerava podaljšati pogodbo ali ne. Ko pogodba poteče, je delovno razmerje zaključeno. Imate pa ostale pravice po zakonu: do odpravnine in do regresa.
Najbolje bi bilo, da delodajalca preprosto vprašate, kaj namerava storiti, da se lahko ustrezno pripravite.
Lep pozdrav,
Forum je zaprt za komentiranje.