Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Grožnja natakarici

Grožnja natakarici

Pozdravljeni,

Zanima me, kako se soociti z groznjami strank v lokalu. Meni so ze veckrat grozili z nasiljem, ko sem od strank zahtevala, da zapustijo lokal ali pa jim nisem hotela postreci se ene runde. Nazadnje je tip od jeze razbil kozarec. Kako ravnati v tem primeru? Kaj ce se kaki stranki kdaj res sfucka in me udari? Prav muka mi je vsak vecer zapirat lokal zaradi teh incidentov. Ne vem, kako tak folk spravit iz lokala brez grozenj z njihove strani.
Nasveti, prosim?

povej šefu kaj se dogaja.

Spoštovani!

Ob vsaki grožnji z nasiljem vam svetujemo, da o tem obvestite policijo (na tel. št. 113) in podate predlog za pregon zaradi kaznivega dejanja po 1. odstavku 135. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Če pa gre pri tem še za uporabo kakšnega nevarnega predmeta (razbita steklenica to gotovo je), gre za kaznivo dejanje po 2. odstavku navedenega člena, ki se kaznuje še strožje. Policija mora o vašem predlogu oziroma kazenski ovadbi napraviti zapisnik, ki ga podpišete in en izvod je vaš.

Lep pozdrav,

dr. Blaž Kovačič Mlinar Odvetnik/Attorney Cigaletova 7, 1000 LJUBLJANA T +386 599 22 818 Vse bralce foruma obveščamo, da je takšen nasvet zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi po svoji vsebini zgolj informativne narave, saj vsaka rešitev nastale pravne situacije zahteva poglobljeno, celovito in osebno obravnavo. Tovrstni odgovori ne predstavljajo pravnega svetovanja v skladu z določbami Zakona o odvetništvu. Za vse dodatne informacije in pojasnila vsa vabimo, da se obrnete na našo odvetniško pisarno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close