Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Omeniti delodajalcu čakanje na operacijo ali ne?

Omeniti delodajalcu čakanje na operacijo ali ne?

Živjo.

Spomladi začnem z novo službo. Imam probleme z nogo, ki me ne ovirajo toliko, da ne bi mogel opravljati dela, ampak moral pa bom na operacijo. Trenutno sem na čakalni listi za operacijo, kjer naj bi bil na vrsti čez cca. 1,5 leta. Delodajalec mi v roku pol leta obljublja pogodbo za nedoločen čas (poznava se že od prej in mu verjamem). Ali mu povem za operacijo ali ni potrebe? Na bolniški bom cca. 3 mesece, če bo vse v redu z okrevanjem.
Bojim se, če mu povem, si mogoče premisli, služba pa mi je kar všeč. Preglede pri ortopedu sem opravil samoplačniško, tako da niso zabeleženi v kartoteki. Najbrž tudi čakanje na operacijo ni ali se motim?

Ni ti treba povedati. Saj to ni jutri. Bolniška bo itak daljša in jo on ne bo plačeval. Na operacije se pa kar čaka. Lahko boš na vrsti še dosti kasneje kot računaš.

Ne vem zakaj potem ljudje pričakujete, da bodo drugi pošteni in odprti do vas, če sami nočete biti?
Pričakuje službo za nedoločen čas, vendar noče povedati delodajalcu da določeno obdobje ne bo mogel delati. Delodajalec naj se J. in znajde kakor ve in zna. Če pa tako ravna delodajalec, je pa P.

Podpis

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close