višina nadomestila za invalidnost
Zanima me, koliko dobivate nadomestila za invalidnost. Imam 25 let delovne dobe, imela sem povprečno plačo. Koliko lahko pričakujem?
Lep pozdrav
ne…, 191 € je najmanj kar lahko dobiš. višina je odvisna od vaših plač, vzroka invalidnosti, delovne dobe…
Moj mož ima 25 l del. dobe in ima skoraj 400 €. To pa zato, ker ima 80% penzije ,ki bi mu bila odmerjena na dan nastanka invalidnosti, ki pa je bila pred (nastala) pred l. 2003. Nadomestjsttilo so mu odmerili v letu 2012 (po zakonu ZPIZ-1). Kaj določa zakon ZPIZ-2, najbrž ni sprememb, preberite.
No, za tiste, ki so postali invalidi po 2003, je bilo nadomestilo nižje in sicer 60%…
Spet je tusdi odvisno, ali preneha del. razmerje po vaši ali NE vaši krivdi.
A ja, imel je več ali manj minimalno plačo ali malo nad minimalno plačo.
Hvala za odgovor, jstt. Čakam na odločbo in me res zanima, koliko bom dobila. Ali morda veš, če so tvojemu možu šteli 25 let delovne dobe ali toliko kot je je imel pred letom 2003, ko je postal invalid?
Vem, da so se v tem času zelo poslabšale pokojnine, saj odmerjajo vedno nižji odstotek od pokojninske osnove, pa še nadomestilo je samo 60 in ne več 80 odstotkov od penzije.
Hvala
Šteli so (izračun) na dan nastanka invalidnosti + revalorizacija do današnjih dni….
Pa sem jo dobila – odločbo o višini nadomestila za invalidnost. Točno 310 eurov. Ali mi kdo pove, kako naj s tem preživim mesec, če živim sama in imam položnic za več kot 200 eurov.
a to je dokončno nadomestilo invalidnosti za 8 ur? ali je samo polovično (4ure)!
draga moja – morala boš čarat….
še to a je to za zmeraj- za skoz?
To nadomestilo mi pripada kot brezposelnemu invalidu do takrat, ko si najdem službo (če si jo še sploh kdaj bom glede na situacijo, v kateri je država) oziroma do takrat, ko bom imela prve pogoje za upokojitev, to je nekje do 63. leta starosti.
Brinn kakšni so postopki za pridobitev invalidnine? Ali so diagnoze fejst hude, da si sploh upravičen do kakšne kategorije? Hvala
Moja zdravnica je dala predlog na invalidsko komisijo za pridobitev 3. kategorije. In so mi odobrili 3. kategorijo.
nadomestila za invalidnost sem dobila 157 ev, groza
Nadomestilo 157 € dobivate za katero kat.invalidnosti, in koliko delovne dobe. V službo pa še hodite. Koliko časa od odločbe ste čakali za prejemek invalidskega nadomestila.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.