Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev študentsko delo in popoldanski s.p.

študentsko delo in popoldanski s.p.

Zdravo,
sem nova na tem forumu, pa že imam vprašanje.
Namreč: sem absolventka in dobila sem ponudbo za študentsko delo (gre za inštrukcije). Rada pa bi delala prek popoldanskega s.p.-ja, ki ga ima v lasti moj fant. Zanima me, ali me mora on zaposliti kot študenta (tj. da skleneva pogodbo oz. da naročim študentsko napotnico na njegov s.p. in račun izstavim osebi, ki bi jo inštruirala)? Kar razumem, bi v nasprotnem primeru, če bi on izstavil račun, delo pa bi jaz opravila, bi s tem delala na črno.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

račune bo izdajal vaš partner preko svojega s.p., vi pa morate imeti z njim sklenjeno ustrezno pogodbo (podjemno, o zaposlitvi, preko študentskega servisa…), na podlago katere vam bo plačeval za opravljeno delo. Drugače gre za delo na črno v skladu z veljavno zakonodajo.

Lep pozdrav,

dr. Blaž Kovačič Mlinar Odvetnik/Attorney Cigaletova 7, 1000 LJUBLJANA T +386 599 22 818 Vse bralce foruma obveščamo, da je takšen nasvet zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi po svoji vsebini zgolj informativne narave, saj vsaka rešitev nastale pravne situacije zahteva poglobljeno, celovito in osebno obravnavo. Tovrstni odgovori ne predstavljajo pravnega svetovanja v skladu z določbami Zakona o odvetništvu. Za vse dodatne informacije in pojasnila vsa vabimo, da se obrnete na našo odvetniško pisarno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close