Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Neizrabljen letni dopust

Neizrabljen letni dopust

Pozdravljeni,
imam vprašanje glede nemožnosti izrabe letnega dopusta. V letu 2017 nisem mogla izkoristiti dopusta iz leta 2016 in 2017 – ostal mi je do danes še ves dopust iz leta 2017 in 12 dni dopusta iz leta 2016, ki bi ga morala izkoristiti do 31.12.2017, ker sem bila večino leta 2016 in tudi 2017 na bolniškem in porodniškem dopustu. Delodajalec se ni strinjal z mojimi različnimi verzijami glede koriščenja dopusta in je vztrajal pri svojem, za neizrabljen dopust ni želel slišati. Na začetku januarja je delodalec dobil poziv odvetnice k izplačilu dopusta, na katerega prav tako ni podal nobenega odgovora. Zanima me, ali bi moral podati kakšen odgovor in kaj lahko še storim. Zanima me tudi, kakšni so postopki v primeru sodnega spora in kakšna je verjetnost pozitivnega izzida v moj prid. Hvala za vaše predloge in pomoč.

Ne vedno. Do odškodnine za neizkoriščen letni dopust je delavec upravičen, v kolikor ga ni mogel izkoristiti iz objektivnih razlogov. Ali to drži ali ne pa, v primeru, da se delodajalec in delavec ne moreta dogovoriti, odloča delovno sodišče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close