Izbris iz zavoda za zaposlovanje in neuspešna pritožba?
Pozdrav,
nekaj mesecev nazaj, me je moja svetovalka na ZRSZ želela poslati na tečaj vseživljenjske karierne orientacije, kot se temu reče, na delavnice, kjer bi se učila pisati prošnje in kako nastopati na trgu dela. Vse lepo in prav, ampak sem na teh delavnicah že bila po koncu študija par let prej – vmes sem opravljala s postanki že 3 zaposlitve, bila sem pa brezposelna od zadnjega razmerja sedaj pol leta, delam prostovojno pri društvu, ki se ukvarja s takimi stvarmi že s srednješolci.
Obisk teh delavnic sem seveda zavrnila, ker se mi je, kar sem tudi povedala svetovalki, zdelo to enostavno neumno in zapravljanje mojega časa ter državnega denarja.
Seveda je sledil izbris (trenutno sem na soci in v neprofitnem stanovanju, zato mi je še kako pomembno, da ne izgubim dohodka zaradi tega)- naj pa povem v svojo obrambo to, da pri nas opravlja te storitve za Zavod podjetje, ki je koncesionar, ne zavod sam (saj mislim, da je tako skoraj povsod) in je moja prejšnja služba bila ravno pri tem podjetju, ker sem iz andragoške stroke – šla sem v tem času opravljat strokovca iz VKO in dejansko vodila te delavnice z bresposelnimi ljudmi, sodelovala z Zavodom, ki jih je napotoval k meni, od tod seveda moje neodobravanje in absurd. =)
Ste imeli sami kake podobne izkušnje? Kako ste postopali v njih? Kako uspešne so ponavadi pritožbe?
Jaz sem se sicer pritožila, sem pa dobila sedaj odgovor, da pač nisem izpolnjevala nalog, h katerim se ob vpisu na zavod zavežeš. A se ima smisel pritožiti še naprej?
Lep dan vsem še naprej =)
Mnogokrat nastane problem, ko se drobni tisk ne prebira in ne upošteva. Verjetno Zavod nima nič proti, če nekdo pridobiva lastne izkušnje ali jih je, želijo pa tudi, da se sodeluje z njimi. Navsezadnje, stvari se hitro spreminjajo in nekaj, kar je bilo nekaj let nazaj, je lahko že davno preživeto.
Če nisi izpolnjevala nalog, kar si jasno zavrnila in si podala zavezo, da jih boš, ne vem, koliko bi uspela s pritožbo. Za njih je to nesodelovanje, ki ne daje podlage tudi na podlagi tega razloga za izplačila. Tudi v službi smo dolžni izpolnjevati delovne naloge in odkanjanje svojih delovnih nalog ne prinaša denarnih nagrad.
Glede na to, da si vodila te delavnice, je čisti absurd, da te svetovalka pošilja nanje. Kot da bi slavista poslal na tečaj slovenščine.
Jaz bi se pritožila do zadnje inštance. Pa še na upravno inšpekcijo bi jih prijavila in na protikorupcijsko komisijo, saj temu izvajalcu delavnic očitno rihtajo zaslužek.
Ne se pustit.
Srečno.
Pozdravljeni,
mene zanima kako se pritožit na zavod za zaposlovanje če ti sledi izbris? Kam se v tem primeru obrnem?
Meni je moja svetovalka predlagala tečaj in sem mislila da je prostovoljno, torej če želim pridobit novo znanje. Problem je v tem da nisem vedela da so nadaljevalni tećaji in seveda nimam osnov. Pogodbo sem dobila v podpis brez da bi jo vidla (elektronski podpis). Ko sem jo prebrala sem ugotovila da če ne naredim tečaja da me bodo izbrisali. Na zavodu sem šele 3 mesece, končno sem si pridobila prostovoljstvo v zavetišču za živali, še vedno dokončujem izpite za svojo šolo in sem zelo aktivna kar se tiče iskanja službe, sedaj pa me je strah da če ne naredim tega tečaja da me bodo ven vrgli pa še socialne nebom dobila. Kaj lahko v tem primeru naredim? Komaj sem se znašla na zavodu, vedno sem šla na vse kaj so mi rekli da morem it, sedaj pa s takimi pridejo. Pa še sploh nisi rabil podpisat če nisi hotel. Tisti kaj se niso odločili za to izobraževanje so jo bolše odnesli kot zdaj jaz.
Forum je zaprt za komentiranje.