Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Postopek zaposlitve invalida tretje kategorije ??

Postopek zaposlitve invalida tretje kategorije ??

Pozdravljeni,

prosim če mi lahko nekdo poda konkretno mnenje iz izkušenj ,ali poznavanja zadev.

Pred tremi leti sem v določenem podjetju dobil tretjo kategorijo invalidnosti ,z določenimi omejitvami in premestitvijo na drugo delovno mesto.

Ker sem bil v bolniški in je medtem podjetje padlo v stečaj do premestitve ni prišlo.

Ta čas sem bil in sem še na zavodu za zaposlovanje kot prejemnik nadomestila za invalidnost.

Sedaj se mi je ponudlia priložnost za zaposlitev v firmi z kar dosti zaposlenimi.

Zanima me sedaj kakšen je pravilen postopek zaposlitve. Verjetno ni bistveno, da bo v začetku samo za en mesec kot poskusna doba ,potem nekja časa za določen čas ,in kasneje morda za nedoločen čas.

Bodoči delodajalec me bo napotil na zdravniškega na medicino dela ,in mi zatrjuje da če zdravniškega opravim ,da ni problema in me zaposli. Bo pa medicina dela normalno obveščena o omejitvah in jim bo dostavljena tudi odločba o invalidnosti.

Ali je to res dovolj ,da na zdravniškem ocenijo zmožnost ali nezmožnost konkretnnega dela ?

Nekje sem zasledil da bi moral mnenje podati tudi ZPIZ ?? Ali to drži ?

Ampak ,realno ,kakšen pomen ima potem zdravniški pregled na medicini dela ?

Katera razlaga je pravilna ? Prosim za pomoč.lp

Lp…. Iz izkusenj menim… Da mora zpiz potrditi ustreznost delovnega mesta…..ker potem od zpiza dobivas nadomestilo za preostale 4 ure

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close