Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Invalidnost III. kategorije ostane??

Invalidnost III. kategorije ostane??

Pozdravljeni!

Že od leta 2010 imam s strani ZPIZ podano invalidnost III.kategorije za 4 ure z omejitvami. Leta 2012 sem potem, ko je bila moja pritožba, kjer sem hotela I.kategorijo – kot so me že dvakrat ocenili na URI Soča zavrnjena, le to dobila dodatno potrjeno še na delovnem sodišču.

Na zavodu za zaposlovanje so me nato leta 2014 dali v evidenco trenutno ne-zaposljivih oseb, ker so pač omejitve takšne, da delovnega mesta realno ni.

Letos sem bila ponovno ocenjena na URI Soča in ker so njihovo mnenje do sedaj že dvakrat na ZPIZu prezrli, predvsem zaradi mojih let (37 let in 6l 5m in 20 dni delovne dobe z višjo izobrazbo) so mi na re-oceni re-ocene napisali, da se pač strinjajo z njimi – ZPIZom; se pravi 4 ure z omejitvami, kljub temu da je moja dejanska delazmožnost 1,5 ure.

Mene pa zanima, če mi ZPIZ sodbo lahko izniči, ali le ta ostane?

Mi lahko odvzamejo kategorijo, glede na to, da nimam kakšnega pretiranega poslabšanja stanja in tudi ne novih “močnih” izvidov, saj je stanje že 10 let enako (prebolela pa sem trombozo venskih sinusov glave; po domače strdki v možganih) oz poslabšanje je le z rokami, kar pa vezano na posledice bolezni in vratno hrbtenico.

Hvala za odgovor.
Suzana M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close