Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev 4 ure bolniške, 4 ure lažjega dela

4 ure bolniške, 4 ure lažjega dela

Okrevam po nezgodi pri delu. Trenutno sem še 4 ure v bolniškem staležu, 4 ure pa opravljam delo v invalidskem hčerinskem podjetju matičnega podjetja, kjer sem sicer zaposlena.
Danes sem dobila obvestilo kadrovske službe, da naj nesem svojemu zdravniku izjavo podjetja, da zame do ocenitve na invalidski komisiji nimajo dela in da naj me da zdravnik v 8 urni bolniški stalež.
Baje naj bi to omogočala neka nova zakonodaja. Ali kdo ve kako je s tem?
Imam pravico do dela, Zdravniška komisija ocenjuje, da sem sposobna delati na 4 ure, želim si delati na 4 ure in na delovnem mestu, ki ga trenutno opravljam je potreba po delu. Ni mi jasno zakaj sedaj želijo, da grem nazaj v stalež?
Kaj lahko naredim sama da zaščitim svoje pravice?

Nej še povem da ne želim v spor z delodajalcem, vendar pa imam občutek, da sem jim trn v peti, ker se je zgodila delovna nesreča (višja sila), ki pa je objektivna odgovornost delodajalca. Delodajalca zaradi delovne nesreče nima namena tožiti in to vedo, bom pa po zaključenem zdravljenju pri zavarovalnici, kjer imajo zavarovano odgovornost zahtevala povračilo izgube dohodka in materialne stroške povezane z zdravljenjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close