Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zaposlitev brez mature

Zaposlitev brez mature

Zdravo!
Prosila bi vas za nasvet kaj naj naredim glede možne bodoče službe!
Sem ze redno zaposlena v rastavraciji, vendar imam namen dati odpoved, saj s plačilom, kolektivom in delom samim nisem zadovlna, sploh zdaj ko vem da je nekje delo ki mi je bolj pisan nakozo.
A imam problem in res me skrbi kaj naj naredim.
In sicer, imam solo trgovsko ter dve leti ekonomski tehnik (3+2) vednar brez mature. Šolo sem končala na maturo pa nisem šla nikoli je niti probati pisati ( za kar mi je zdaj zelo žal) saj sem prec šla delati, najprej preko študenta potem pogodbeno, zdaj redno. Moje vprasanje je če moram morabitnemu delodajalcu omeniti da nimam mature narejene, v prošni sem napisala da imam koncano ekonomsko šolo, oz program 3+2 nisem pa omenila da nimam mature. Kjer sem zdaj zaposlena mi ni bilo treba kazati nobenega spricevala ne nič a delam za minimalno plačilo.
Tu kjer bi pa sedaj delala je pa vse bolj resno, plača je odvisna tudi glede šole. Zanima me ali bi mogla to omeniti delodajalcu saj cakam da mi sporocijo odlocitev ce me bodo zaposlili, saj sem tudi zelo daleč.
Na probi sem se baje izkazala, tudi delo me veseli.
Naj se povem da imam namen jiti naredit maturo koncno poleti.
Zanima me ali naj omenim to delodajalcu, saj nebi rada izpadla kot nekdo ki laže o svoji izobrazbi. Naj mu prek meila napišem in vse razlozim. Koliko dejansko sploh previrjajo kaksno izobrazbo ima kdo, sploh glede nato da jest itak nimam sole iz gostinske smeri?!
Res me zelo skrbi, in nevem kaj naj naredim, nocem vsega zafrknit
Hvala za vsak nasvet, komentar…

ne vem, če je še aktualno…
Za končano srednjo šolo je potrebna matura/zaključni izpit. Drugače se ne smatra kot končana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close