Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev NAJNIŽJA NETTO PLAČA

NAJNIŽJA NETTO PLAČA

Sem brala en članek, da se je v oktobru dvignila povprečna netto plača na 964,5 EUR.
Zakaj se vedno piše o POVPREČNI NETTO PLAČI,pa naj 1x napišejo koliko znaša najnižja netto plača za 40 urni tedenski delovnik. Kak me to razkuri, jaz še toliko bruto nimam.
Res me zanima, če upate napisat koliko je vaša najnižja netto plača (pa prosim brez kakih kreditov)in kakšen imate delovni čas?
Moja netto plača znaša 623 EUR, delovni čas turnus (nočne, nedelje, prazniki).

520 eur

Eno je POVPREČNA plača, drugo MINIMALNA plača, tretje pa ZAJAMČENI osebni dohodek.

Povprečna plača je vsota vseh plač v Sloveniji, deljena s številom prejemnikov teh plač. Ok?
Na primer, če ima od šestih delavcev pet delavcev neto plačo 600, eden pa 2790, je njihova povprečna neto plača 965.
Ali pa, če ima od šestih delavcev pet delavcev neto plačo 1000, eden pa 790, je njihova povprečna neto plača pravtako 965.

Zajamčeni osebnih dohodek je osnova za določanje nekaterih prejemkov na področju zaposlovanja, kot so štipendije in denarna pomoč brezposelnim, minimalna plača pa predstavlja minimalni znesek za izplačilo plač.” (http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=263)

Zato ne moreš vprašati, koliko je NAŠA minimalna neto plača, ker ni nujno, da vsi prejemamo minimalno plačo.

Reka hvala za razsvetljenje. Vem, da ne prejemate vsi minimalne netto plače.
Sprašujem tiste, ki prejemajo.

562 € tudi nedelje, prazniki

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Nova netto plača je sedaj za 10 EUR višja, torej 572,00 EUR

in take plače boste mel dokler enmu ne poci film in zjebe to sfukano oblast… res mamo cudezne mame k s 500€ prezivijo druzino od tega 350 € poloznic.,.

Piše se neto plača, z enim n.

Piše se neto plača, z enim n.[/quote]

He,he lapsus tipke so pa vrag,ja. :)))

Piše se neto plača z enim t….al kako? 😉

tole je pa močna povišica

tole je pa močna povišica[/quote]

Pa še to ni minimalna plača, ker kdor ima po pogodbi minimalno plačo in je prejemal z olajšavo 562 evrov, in je prejel regres, se zna zgoditi, da bo davčni plačal davek. Žalostno, a menda resnično. Takrat ko je bilo govora koliko bo po novem minimalna, in o tem koliko bodo dali delodajalci in koliko država.( katera ni upoštevala regresa). Ja, zato so vsi mislili, da je minimalna 562, v bistvu je pa 520. No, sedaj po novem je 15 evrov bruto višja. :))))

He,he lapsus tipke so pa vrag,ja. :)))

Piše se neto plača z enim t….al kako? ;)[/quote]

hehehehe, bo držalo, li@n@ ;))))

530

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Kaj pa pri meni. Moja bruto plača je 763,06 kar je zakonska minimalna …neto pa dobim 542,38 kar pa ni zakonsko ali kako sedaj?

Ja nič, pri obračunu plače se vam ne upošteva povečana olajšava za nižje dohodke. Ali gre za napako (t.j. kdor vam obračunava plačo ne ve, kaj dela), ali pa ste ob podpisu pogodbe o zaposlitvi podpisali tudi izjavo, da ne želite, da se vam pri izračunu akontacije dohodnine upošteva povečana splošna olajšava. Upam, da niste podpisal, ne da bi vedel, za kaj gre.

Da bi bolje razumeli, za kaj gre, priporočam v branje dokument, ki ga najdete na dnu tele strani v pdf formatu (Dohodnina in povisana olajsava):

http://www.sindikat-zsss.si/index.php?option=com_content&view=article&id=36&Itemid=46

He bogami kako vi slovenci zajebani mozete da zivite z tima parama bog vas jebe

ja ovdje u francuskuj dovozim stara kola na odpad i malo Bakra i malo ono pa malo toga

i evo mi jedna plata na kraju meseca oko 3000 euros

pa vi ste svi skolani diplomirani pa vi zivite grdze kao cigoti boga slovenija hi hi hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

He bogami kako vi slovenci zajebani mozete da zivite z tima parama bog vas jebe

ja ovdje u francuskuj dovozim stara kola na odpad i malo Bakra i malo ono pa malo toga

i evo mi jedna plata na kraju meseca oko 3000 euros

pa vi ste svi skolani diplomirani pa vi zivite grdze kao cigoti boga slovenija hi hi hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ja res je to narobe svet, da nekdo z luftom v glavi dobi več od nas…

zanima me ali je v minimalno plačo vračunana tudi malica

zanima me ali je res minimalna neto plača padla iz 599.17 na sedaj 560.42.

Minimalna neto plača ni nič padla, kvečjemu za par EUR zrasla od 1.1.2014 dalje. Ampak izhaja se iz bruto plače, odšteje prispevke, nato pa se upošteva razno razne olajšave. Lahko, da imaš sedaj manj olajšave, recimo da ti letos ne upoštevajo otroka.

Pojdi v računovodsko službo in zahtevaj pojasnila. Naj ti razložijo v čem je razlika, da sedaj prejemaš nižjo minimalno plačo.

Zdravo.

Glede minimalne plače sem pravkar prebrala:

Od 1. januarja 2014 bomo nekateri plačevali višje prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, od 1. februarja 2014 pa tudi za zdravstveno zavarovanje. Največje dodatne obremenitve bodo doletele samostojne podjetnike (samozaposleni + popoldanski s.p.), kakor tudi tiste, ki delajo po avtorski ali podjemni pogodbi.

Pa še link do članka:
http://www.racunovodski-servis-zeus.si/visji_prispevki_v_letu_2014

In link do izračuna 560 EUR minimalne plače, ki se nahaja čisto spodaj:
http://mladipodjetnik.si/podjetniski-koticek/racunovodstvo/koliko-nas-zaposleni-stane-v-enem-letu

Še vedno pa nisem našla zneska neto minimalne plače za 2014. Naj bi bila okrog 602 do 605 EUR. Pred zvišanjem pa je bila ca. 599 EUR.

Upam, da zgornje pomaga. Lp.

moja minimalna plača je 560 euro neto

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close