Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prerazporeditev invalidke III. kategorije

Prerazporeditev invalidke III. kategorije

Pozdravljeni,

zaradi nesreče pri delu sem bila ocenjena kot invalidka III. kategorije. Po končanem zdravljenju me je delodajalec premestil na lažje delovno mesto, ki je sicer v skladu z mojimi omejitvami po odločbi ZPIZ, vsekakor pa ne v skladu z mojimi sposobnostmi in izobrazbo. Na delovnem mestu, ki sem ga opravljala pred nesrečo sem zaradi narave dela imela precej dodatkov, kar je k osnovni plači (in ne minimalni plači) še kar naneslo nekaj zraven. Naj še pripomnim, da sem že pred tem imela izobrazbo, ki je bila višja od zahtevane. Sedaj so me v podjetju prerazporedili na najnižje plačano delovno mesto (minimalna plača), rekoč, da je to delovno mesto v skladu z mojimi omejitvami. Seveda sem finančno (pa seveda tudi moralno) prikrajšana in moram razliko do plače zahtevati od zavarovalnice pri kateri ima podjetje zavarovano odškodninsko odgovornost. Ker se zavarovalnica ne strinja s plačilom tako velike razlike v plači, moram zaradi tega v tožbo z zavarovalnico.
Skratka zaradi nesreče pri delodajalcu zaradi njegove objektivne odgovornosti, sem pristala na slabše plačanem delovnem mestu, ocenjena kot invalidka (kar zmanjša moje možnosti na trgu dela), hkrati pa se moram tožariti z zavarovalnico, da bom lahko nadomestila razliko pri plači, ki bi jo sicer imela, če do nesreče ne bi prišlo. Moram še dodati, da delam pri velikem delodajalcu in je možnosti za prerazporeditev na ustrezno delovno mesto več kot dovolj. V mojem primeru pa imam občutek, da sem bila skoraj da kazensko premeščena.

Kaj lahko naredim v mojem primeru, da ne bom na koncu zbolela še na živcih.

S

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close