Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Naslov prebivalisca

Naslov prebivalisca

Pozdravljeni

Zamenjala bom sluzbo.V prosnji sem navedla da zivim pri partnerjevih starsih,ker je naslov od partnerjevih stsrsev do delovnega mesta v enakem kfaju in sem igrala na to karto da sem iz enakega kraja kot je firma.
Zivim pa v kraju ki je 5 km vec oddaljen od firme kot pa kraj kjer sem navedla ga v prosnji

Na tem kraju imam tudi prijavljen uradni zacasni naslov.

Sedaj nebi rada rekla da sem iz drugega kraja.
Zanima me ce lahko, ko jim bom dala podatke za pogodbo napisem zacasni uradni naslov in mi ga v pogodbi napisejo, ali moram dat svoj stalni naslov njim za sestavo pogodbe.
Na dokumentih imam stalni naslov.Vso posto im vse iz zzzs-ja dobivam na zacasni naslov, saj sem ga prijavila na obcini.
Mora bit v pogodbi stalni naslov ali je lahko uradni zacasni?

Zanima me se nekaj:

Delam v bancnem sektorju.Pogodbo imam za nadomescanje porodniske.
Koliksen je odpovedni rok? Tisti minimalni in tisti maksimalni? Vem da je vezan na kolektivno pogodbo, samo glede na to da imam pogodbo za nadomescanje porodniske, je kaki zakon koliko je minimalni in koliko maksimalni odpovedni rok?

Hvala

Za sestavo pogodbe o zaposlitvi morate dati svoje osebne podatke – to je stalni naslov in pa naslov, s katerega prihajate na delo. Za povračilo stroškov prevoza je relevanten naslov, s katerega prihajate na delo. Delodajalec bo morda zahteval dokazilo – za stalni naslov je seveda osebni dokument, za začasnega pa potrdilo o začasnem prebivališču, ki si ga morate sicer po zakonu urediti; če bo zahteval dokazilo, potem ne morete več “lagati”. Če ne navedete pravega naslova, s katerega prihajate na delo, zavajate delodajalca. Ker pa v vašem primeru delodajalca s tem ne bi namerno oškodovali (dejansko bivate dlje od kraja, za katerega nameravate sporočiti delodajalcu kot kraj, s katerega prihajate na delo), delodajalec ne bi imel “nič proti”. Preverite (če imate možnost), ali bi sploh bil problem, če bi vam morali povrniti stroške za prevoz za teh dodatnih 10 km.

Glede odpovednega roka veljajo enaka pravila kot za pogodbo o zaposlitvi, ki ni sklenjena za nadomeščanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close