Službeni odnosi
Pozdravljeni, zanima me na kakšen način je mogoče delati z nevzdržnimi vodji? Kako se jim pravilno zoperstaviti brez izzivanja maščevanje, kako jih zadovoljiti, pomiriti… da bi bilo na delovnem mestu lahko vzdržno. Namreč, prišla sem na delovno mesto, kjer se kader neprestano menjuje. Večinoma jih je odslovil vodja, ker so po njegovem naenkrat postali vsi nesposobni, počasni in na kratko ne vredni svojega delovnega mesta. Drugi del ekipe, ki se sicer ni menjal pa je neprestano teroriziran, pri vsem trudu se delo namenoma blati in išče napake.
Kljub začetnim občutkom, da mi je na uspelo zastaviti dober odnos in zaupanje pa čutim, kako po določenem obdobju in brez posebnih razlogov tudi jaz postajam le vreča za udarce… tak vsakdanji stres je uničujoč… delamo tudi preveč, brez potrebnega počitka, vedno na poziv in brez pritoževanja, saj se nam to lahko maščuje.
Kljub temu da imam delo rada, po teh vratolomnih tednih tudi sama razmišljam o odhodu. Nagnjena sem k temu da se preveč obremenjujem in nato še dodatno ženem, in imam občutek da si bom v kratkem na tak način naredila veliko škodo.
Vendar mi je oditi težko in seveda tuhtam marsikaj, zato me zanima če je take odnose sploh možno zgladiti in vzpostaviti neko normalno delovno vzdušje… Koliko od tega je sploh v moji moči? Ali bi morala to sprejeti kot je in se odločiti, da je pač težko danes nekam prit…
Vprašajte se ali vas življenje vabi v to, da bi vztrajali na tem delovnem mestu? Imate občutek, da morate kaj spremeniti pri sebi, predelati, …? Če boste šli drugam , bo tam isto, podobno? Vas tu še čaka kakšna lekcija? Če je odgovor ne, potem razmislite ali ne bi bilo bolj smiselno iti drugam, kjer je delovna klima bolj pisana vam na kožo. Ker v takem delovnem okolju, kot ga opisujete, se boste lahko trudili, delali na sebi in oh in sploh, da vam bo končno nekoč, čez leto, 5, 10 v redu. Imate toliko časa in volje? Če boste vztrajali, pa predlagam, da pričnete delati na sebi – v tem je vaša moč (nikakor pa ni na vas, da sami poskrbite, da bo delovna klima ok – tu vsak so/delavec nosi svoj del odgovornosti in ne vse odgovornosti nalagati sebi). na vas je le, da poskrbite zase (seveda tako, da ne škodujete drugim). Moj nasvet bi bil, da iščite delo, kjer boste zadovoljni – ampak ob tem bodite iskreni do sebe v smislu, koliko pri tem iskanju bežite od problemov (če nekdo nikoli in nikjer ni zadovoljen, ima mogoče bolj problem s sabo in ne toliko z delovnim okoljem in sodelavci…).
Forum je zaprt za komentiranje.