Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali me lahko prijavi ceprav je bilo vse na crno?

Ali me lahko prijavi ceprav je bilo vse na crno?

V prostem casu se ukvarjam s konji, tako sem nasla gospo, pri kateri sem na crno opravljala delo-kidanje boksov, hranjenje konj in mack. Vse je bilo na crno. Ker sem enkrat zvecer pustila konje odprte, mi zdaj njen moz grozi da moram denar vrniti in da si je zapisal mojo tablico avtomobila in ce v roku ne vrnem denarja, me bo prijavil policiji. Ali je kaksna moznost, da obidem to komlikacijo in me ne more prijaviti ce ne vrnem denarja?

opravljali ste torej delo na črno. ob tem ste pozabili opraviti določeno svojo obveznost (zapreti konje) in sedaj vam gospod grozi, da morate vrniti denar (v celoti ali del), ki vam ga je že plačal za opravljeno delo. niste pa povedali, ali je gospodu s tem nastala kakšna škoda.

menim, da morebitna prijava policiji ne bo upravičena, saj s tem niste zagrešili nobenega kaznivega dejanja… razen, če bi konje pozabili zapreti namenoma, da bi potem gospoda nekdo oškodoval (ukradel konja, opremo, … – da bi mu nastala neka škoda). če mu je s tem odprtjem konj nastala kakršnakoli škoda, lahko kvečjemu od vas zahteva povračilo škode – pa še ta zahteva mora biti utemeljena – da točno navede kdaj, kakšna škoda, zakaj, … (in tega ne more storiti preko policije, ampak vas zasebno tožiti – saj kot rečeno, niste storili kaznivega dejanja). zahtevati povračilo škode ni isto kot zahtevati nazaj denar iz naslova opravljanja dela na črno. denarja, ki vam ga je plačal za delo (na črno), ne more zahtevati nazaj.

gospodu povejte, da vam je žal, da ste pozabili zapreti konje. da se boste potrudili, da se to ne bo več zgodilo. in da menite, da ni upravičen od vas zahteva vračila denarja. ter da tudi menite, da niste kazensko odgovorni – zaradi česar njegova morebitna prijava pri policiji ne bo uspešna. in da ste pripravljeni še naprej delati (če ste…) – če vam slučajno zaradi tega ne bodo želeli plačati, si čimprej najdite drugo delo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close