Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Star dopust po porodniski in nov delodajalec

Star dopust po porodniski in nov delodajalec

Lep pozdrav,

Avgusta zakljucim s porodniskim dopustom in s septembrom menjam delodajalca.

Imam se star dopust od lani (koristila ga bom avgusta) in letosnji (31dni), ki ga bom v avg pokoristila samo 8dni. Nato menjam delodajalca.

Zanima me, ce mi pri novem delodajalcu (isto javna uprava) pripada koriscenje letosnjega dopusta (glede na to da sem bila do avg na porodniski in ga nisem mogla izkoristit? Zamalo se mi zdi da bi slo 23dni dopusta v nic 🙁

Najlepsa hvala za odgovor,

SredinoJutro

Vsak od delodajalcev ti mora omogočiti sorazmerni dopust, 1/12 za vsak polni mesec dela pri njemu. Pri starem delodajalcu si 8 mesecev (štejejo se le polni meseci), torej ti za 2018 dolguje 8/12 = 21 dni.

Če se dogovorite z delodajalcema, se lahko kompletni nepokoriščen dopust prenese k novemu delodajalcu (ampak to je stvar dogovora).

Vsak (tudi stari) delodajalec ti mora omogočiti koriščenje dopusta, na neizkoriščen dopust se lahko dogovoriš tudi za odškodnino. Če se stari z odškodnino ne bo strinjal in če se novi ne bo strinjal s prenosom neizkoriščenega dopusta k njemu, ti bo neizkoriščen del sorazmernega dopusta od starega delodajalca propadel.
Ali si upravičena do odškodnine se ugotavlja vsakič posebej. Presoja se, kaj je razlog, da nisi izkoristila dopusta.
Po mojem mnenju do odškodnine nisi upravičena saj (kolikor sem uspel razbrati) ti je delodajalec omogočil, da ga izkoristiš, ampak je zmanjkalo dni, predvidevam pa , da delodajalca menjaš po svoji volji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close