Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev bolezen na delu

bolezen na delu

Pozdravljeni,
zaradi kroničnega vnetja v komolcih ( epikondilitis, kalcinat, hrustanec,…. ) , ki se je prvič začelo pred dobrim letom, na delovnem mestu s prisotno prisilno držo, se mi je stanje na delu medtem že nekajkrat akutno poslabšalo, zato sem bil precej na bolniški.
Delodajalec mi je dal za nekaj časa drugo delo, prav tako fizično delo, in ob tem delu se stanje ni poslabšalo do akutnega stanja, čeprav sem že čutil poslabšanje. V podpis mi je ponudil pogodbo za omenjeno delovno mesto, vendar ga zaradi nekega razloga nisem podpisal. Zanima me, če ima zaradi tega delodajalec naslednjič, ko se bo stanje zopet akutno poslabšalo in bom šel na bolniško, razlog, da me odpusti.
Delodajalec mi bo v kratkem poslal napotilo na zdravstveni pregled, ker je prejšnje poteklo. V prejšnjem izvidu pregleda sem imel zaradi omenjenih težav, napisane omejitve. Po vsej verjetnosti bodo v izvidu novega zdravstvenega pregleda, zopet omejitve.
Ker je veljavnost izvida potekla, sem trenutno brez papirja z omejitvami za delo, in sem šel za vsak slučaj k zdravniku, po sicer plačljivo zdravniško potrdilo, v katerem priporočajo, da mi omogočijo delo na drugem delovnem mestu oziroma z manjšimi obremenitvami.

Zanima me še ali je res da za epikondilitis in tovrstna vnetja ne more biti krivda na strani delodajalca. Nekje sem namreč prebral, da je to zapisano v zdravniški knjigi ali nekaj podobnega.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close