Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odločba ZPIZ-2 prosim za pomoč pri razumevanju

odločba ZPIZ-2 prosim za pomoč pri razumevanju

Pozdravljeni!
Prosim za pomoč in razlago kaj mi je storiti.
Prejela sem odločbo ZPIZ.2, po pritožbi, kjer moji pritožbi ugodijo in sem razvrščena v 3. kategorijo invalidnosti, zmožna za delo z omejitvami in s skrajšanim delovnim časom 4-ure dnevno ziroma 20 ur tedensko. V času prejema odločbe sem še na bolniški in so mi jo s strani ZZZS- ja tudi podaljšali ( tudi ono so že prejeli odločbo ZPIZ-a hkrati s predlogom osebne zdravnice za podaljšanje bolniške). Pri obisku osebne zdravnice, preden je poslala vse skupaj na ZZZS, sem jo vprašala kaj je zdaj moja dolžnost storiti, rekla je da nič, da čakamo odločbo ZZZS-ja. Vendar me osem dni po prejemu odločbe ZPIZa-2, na domu obišče predstavnica delodajalca in pravi, da imam od prejema odločbe ZPIZa-2 dopust in da naj grem na delo. Isti dan dan me pokliče delavka s kadrovske službe s strani delodajlca, ki pravi, da mi pošilja novo pogodbo v podpis. V njej je opisano moje staro delo, ob upoštevanju določil odločbe ZPIZ-2. Sama ne vem kaj moram zdaj jaz storiti? Prišla je tudi odločba iz ZZZS-ja, kjer mi bolniško podaljšujejo, ker da odločba IK še ni pravnomočna. Iz obračuna plač želijo nov bolniški list za nazaj s polovično bolniško, jaz sem čisto zmedena in ne vem kaj naj? To, da moram delovno pogodbo podpisati mi je nekako jasno, ker v nasprotnem si mislim, da me lahko odpustijo, ali imam prav? Kako je z bolniško, sprašujem zdravnico pa pravi, da je ona delala kot mora in, da je pač vse skupaj poslala na obravnavo v ZZZS, kot pravim njihov odgovor je podaljšana bolniška in čakanje pravnomočnosti IK. Ta pa je, kot so me obvestili s službe, kjer sem zaposlena, postala pravnomočna z mojim prejemom pošte. Če mi lahko kdorkoli pomaga razumeti vses kupaj ali pa vsaj razložiti, tako da bi jaz razumela, lepo prosim.
Hvala za vso pomoč!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close