Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pogodba za določen čas in izraba dopusta

pogodba za določen čas in izraba dopusta

Prosim za pomoč. Zaposlena sem za določen čas do 30.06.Dopusta še nisem izrabila. Ne vem, če mi bodo pogodbo podaljšali. Moram dopust izrabiti obvezno do 30.06. ali se lahko prenese v naslednjo morebitni pogodbo?
Vprašala sem, če si lahko dopust pišem enkrat v kasnejših poletnih mesecih, ampak ne vem, če mi bodo podaljšali? Dobila sem odgovor, da to bomo takrat videli. Ne bi želela, da bi mi nato dopust propadel, ker bi rekli, da sem ga lahko izrabila v času pogodbe. Mi morejo predčasno povedati, da mi ne bodo podaljšali pogodbe, da lahko izrabim sorazmerni del dopusta? Hvala.

Dopusta ne morete prenesti k naslednjemu delodajalcu.
Če vam ne bodo do 30.06. omogočili izrabe dopusta, vam morajo izplačati nadomestilo za neizrabljen dopust (dopust vam morajo izplačati) – 164. člen ZDR-1. Predlagam, da na njih pisno naslovite predlog izrabe dopusta – da boste imeli dokaz, da ga niste mogli izrabiti iz razlogov na strani delodajalca, če vam ne bodo odobrili (le v tem primeru vam pripada izplačilo). Če vam ga ne bodo želeli izplačati, na delodajalca po zaključku delovnega razmerja naslovitev zahtevek za izplačilo – terjate jih lahko še naslednjih 5 let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close