Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Dopust in regres

Dopust in regres

Pozdravljeni,
mi zna kdo odgovorit, prosim. Zaposlil sem se z začetkom julija. Izračunal sem, da mi pripada 11, 5 dni dopusta. Kako se zaokroz, na dol, na gor? Ali mi pripada tudi regres? Če ja, v kakšni višini? Do kdaj moram koristi dopust? Hvala za odgovore.

Če ste se zaposlili z začetkom julija, vam pripadata dopust in regres za ta mesec v celoti. Če imate pogodbo do konca leta (07-12/2019), torej 6/12 oz. 1/2 regresa. Minimalni regres je 886,63€ – za vas torej 443,32€˙- vendar je lahko s kolektivno pogodbo določeno drugače (višji).

Če ste bili v letošnjem letu (do konca junija) že zaposleni, vam ta del regresa (upam, da ste dopust koristili) mora izplačati prejšnji delodajalec, najkasneje ob izplačilu zadnje plače. Koriščenje dopusta se ne prenaša k novemu delodajalcu.

Dopust, ki vam pripada po novi pogodbi, morate koristiti do konca leta, če vam pogodbe ne bodo podaljšali. Če vam jo bodo, imate časa najkasneje do 30.6.2020, pod pogojem, da imate do takrat veljavno pogodbo o zaposlitvi.

Število dni dopusta je odvisno od več dejavnikov: po zakonu delavcu pripadajo 4 tedni dopusta. Če imate pogodbo za 1/2 leta – torej 2 tedna. Dodatne dneve lahko pridobite na račun delovne dobe, otrok,… tako da za je za konkreten izračun potrebnih več podatkov.

lp,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close