Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nakazilo iz zavoda za zaposlovanje?

Nakazilo iz zavoda za zaposlovanje?

Ga katera prejema in ali je mogoče danes? Je katera na kakšnem usposabljanju preko zavoda in bi ga morala prejeti, napram tega, da je bil prejšnji mesec že 26. nakazan?

Sicer ne poznam odgovora na vprašanje, me pa zanima koliko plača zavod za usposabljanje. Ker imam sosedo, ki je sedaj vključena v javna dela, ki ji kmalu potečejo. Bi ji pa zrihtali kao usposabljanje na del. mestu za tri mesece in so ji namignili, da je precej manj plačano. In ali gre za 8-urni delavnik.

Hvala in lep pozdrav, MOjca

Zavod plača okoli 300 evrov + potne stroške. Delodajalec pa ponavadi povrne malico (ni obvezno) in lahko da tudi kakšno “denarno nagrado”.
Gre pa za normalni 8-urni delavnik; ni pa fajn to, če si kakšen dan odsoten, za tisti dan ne dobiš plačano.

O, hvala za odgovor. Kako ne dobiš plačano za odsotnost – kaj nimate pravice do dopusta? Ali vam ne teče delovna doba?

lp, Mojca

Ne, pri usposabljanju ne teče delovna doba. Dopust je lahko le izredno.

Hvala za odgovor! Upam, da tole ne bo zvenelo nesramno ali kakorkoli čudno, ker ne mislim tako, ampak v čem je smisel tega usposabljanja, če ne teče delovna doba. Je že res, da nekaj dela spoznaš na ta način. Je pa tudi res, da vsi delodajalci hočejo neke delovne izkušnje, delovno dobo ……. Se pravi si lahko tam tudi pol leta in se ti v delovno knjižico tega ne zapiše? Nimaš pravice ne do dopusta, prostega dneva,……?

Lp, MOjca

Ja, točno tako je to, draga Mojca. Ponavadi so ta “usposabljanja” pri nekaterih ravno takrat, ko imajo največjo gnečo.
Lanu sem bila, ko sem se po 20-ih letih delovne dobe znašla na zavodu, sama deležna tega. Sam zavod me je napotil na “usposabljanje” na oddelek štipendij v času sprejemanja vlog. “Usposabljali” so nas približno pol ure, nato pa smo ves ostali čas delale povsem samostojno (bile smo tri – vse z kar dolgo delovno dobo), 8 ur dnevno, včasih pa še kakšno uro dlje za 325 € na mesec, brez možnosti dneva dopusta; če pa je slučajno katera zbolela, pa se ji je vsak dan odsotnosti odbil od tega zneska. Tudi delovna doba nam ni tekla, niti kakršnokoli zavarovanje.
Skratka – delale smo vse, kar delajo tisti, ki so tam redno zaposleni, za
(približno preračunano) 2,03 € na uro. To pa je precej manj kot dobijo npr. študentje in dijaki za kakršnokoli delo preko Štud. servisa.
Živel zavod za zaposlovanje!

Mene pa zanima, kdaj nakažejo nadomestilo za ćas brezposelnosti, če katere ve, prosim?

15 v mesecu! LP!

Lep Pozdrav

Tudi jaz sem trenutno na usposabljanju na delovnem mestu za 3 mesece. Na pogodbi iz zavoda za zaposlovanje piše znesek na uro je 3 EUR plus dnevni dodatek za prevoz 4.6 EUR za 10 delovnih dni sem prejel celih 254.40 EUR ampak to šele 29. v mesecu

me ne pa zanima gdaj je nakazilo ker meje dal zavod na delavnico kak se pise prosnje in mi je pisalo zadnega v meseco marec in sem hodla tudi na tecaj kuharskega in se zdaj ni blo nakazila za potne stroske in je ze april 2013

Ali mogoce kdo ve ce to nakazilo za delovno usposabljenost lahko banka zadrzi ce imas blokado???pod kaksen namen nakaze a ma kdo izkusnje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close