Najdi forum

Zanimame

Zanima me če mi lahko kdo na kratko razloži na kaj moram biti pozorna pri prvi zaposlitvi glede sestavin pogodbe. Če sem karkoli izpustila. Kolikor vem moram preveriti če so omenjene nadure in ali so plačane – kaj pa če niso omenjene naj vprašam delodajalca? Delovni čas, plača, dopust, bolniška, še kaj?

Delodajalec mi je sicer rekel da po poskusni dobi bo morda plača malo več, ampak odvisno od uspešnosti podjetja, ali mora to napisati v pogodbo?

Ker se bo delalo v gostinskem obratu, ali moram sprejeti tudi npr. Čiščenje sanitarij, če bom delavec v kuhinji?

Zanima me tudi ko in če zbolim, tisti dan javim da me ne bo, ali moram drugi dan prinesti bolniški list?

Ter kako je z malico, delodajalec pravi da mi jo bodo omogočili na delovnem mestu ali pa mi dali popuste na določenih prodajnih mestih, kaj pa če nočem nič od tega in bi imela rajši nakazan denar za malico in si nosim od doma, naj to omenim preden podpišem pogodbo če ni napisano?

Kdaj se naj odjavim iz zavoda, ob prvi plači ali ob podpisu pogodbe? Ter kako vem ali mi pripada dodatek za delovno aktivnost, moram nesti na socialno pogodbo o zaposlitvi ali odrezek prve plače – kaj se bo zgodilo z mojo socialno ko prejmem prvo plačo ker jo poleg mene prejema še moj izvenzakonski partner na moj račun, mora on dati novo vlogo za socialno?

Hvala vam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close