Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kaj je prav in kaj ne?

Kaj je prav in kaj ne?

Pozdravljeni, imam nekaj vprašanj glede nepoštenih potez delodajalca in kaj v tem primeru storiti.

1. Pogodbo imam sklenjeno za nedoločen čas z členom, ki ima navedeno moje delovno mesto. Ker imam na tem mestu zadnje čase zelo malo dela, me delodajalec razporeja po vseh drugih delovnih mestiv, en dan tu, drug dan tam. Zanima me, kaj se v tem primeru da storiti, saj za ta dela sploh nisem podpisal pogodbe.

2. Ker sem eno od teh del odklonil, ker je veliko bolj zahtevno od dela, ki je navedeno v pogodbi, me je delodajalec napotil domov po 2 urah in odbil 1 dan dopusta. Rekel je tudi, da bo to počel dokler mi ne zmanka celega dopusta, po tem pa naj bi dobil kazenske kartone, plavi karton ali kakorkoli se reče, nakar pa odpoved. Zanima me kako je glede tega, saj se mi zdi čisto ne fer, da zaradi nesposobnosti pridobivanja dela ostajam doma, kar mi koristi dopust.

Za enkrat bi bilo to, kar me najbolj zanima.

Hvala vsem že v naprej in lep dan vsem skupaj.

Grega

Ponavadi je v pogodbah člen: po potrebi bo delavec razporejen na drugo delovno mesto glede na obseg dela oz nekaj v tem smislu. Preveri pogodbo. Če je delo bolj zahtevno – prosi za trening.

Ta člen je pri meni napisan da grem v primeru, da ni dovolj dela na drugo delovno mesto, ki je napisano, vendar sem povsod drugje kot tam.

ja nič, šefu pokazat pogodbo…

Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme, bom vprašala tukaj. Zaradi operacije sem imela nekaj mesečno bolniško. Ta teden pa so mi na zdravstveni komisiji, ker še stanje ni čisto vredu, dali odločbo, da 4 ure delam, 4 ure sem pa na bolniški (to naj bi trajalo do 26.9.), delodajalec se je sprva s tem strinjal, dva dni sem tako delala, potem sem pa samo dobila njegov sms, da se je on odločil, da me da na dopust do 25.9. V službi me ni o tem nič vprašal ali se strinjam, nisem dobila nobene odločbe, nič, samo ta sms naj ne hodim v službo. Lahko kaj takega stori? Zdaj mi bo šel ves dopust, celih 20 dni, in od tega dopusta nimam nič, ker sem 4 ure še vedno v bolniškem staležu.

Odlo’ba komisije je zakon. Mora biti tako kot ti je napisala komisija. Kljub temu, da te je delodajalec dal na dopust, boš imela obračunajo 4 ure LD, 4 ure B. Obrni se na sindikat, pravno službo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close