Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev A zavod za zaposlovanje res pomaga najti zaposlitev?

A zavod za zaposlovanje res pomaga najti zaposlitev?

Ali ZRSZ res pomaga pri iskanju zaposlitve ali pa gre zgolj za prazne besede…sam iščem, nisem na ZRSZ, ampak bi se prijavil, če bom res imel korist, da mi malo pomagajo.

Prosta del. mesta imajo objavljena na svoji strani in se lahko prijaviš nanj. Kaj več pa po moje ne boš dosegel, ker zavod je itak sam sebi namen in parim javnim uslužbencem.
To je moje mnenje, lahko pa, da se motim.

Sicer že res dooolga leta nazaj, ampak mene so poklicali in napotili na razgovor, kjer sem ostala zaposlena krepko več kot 10 let 🙂

Kot drugo pa; pri večini razpisov, kjer delodajalcem sofinancirajo novo zaposlitev, pridejo v poštev le tisti kandidati, ki so prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje. In če bo delodajalec imel na voljo dobrega kandidata ter dobrega kandidata, za katerega dobi še nekaj denarja, se bo odločil za drugega.
Seveda, če ne išče kadra, ki ga manjka na trgu … ampak ti običajno niso prijavljeni na zavodu.

Trenutno razpis Zaposli me!, ki omogoča subvencijo ni aktualen, se je iztekel februarja. Tako da delodajalec ne dobi za kandidata (ki mora biti na zavodu prijavljen 2 leti!) ničesar.
Bi se strinjala, da je zavod sam sebi namen, pa za vodenje birokracije in statistike. Pa kaka pametna svetovalka ti bo zatolkla še tisto malo samozavesti, ki ti jo je ostalo od prejšnje zaposlitve.

pošiljajo ti delovne ponudbe, ki naj bi približno ustrezale tvoji izobrazbi……in če se ne javljaš, pišeš vloge, da si aktiven….te kmalu izbrišejo, če nimaš tehtnega izgovora……….

Mene so izbrisali zato, ker sem pošto prejemal kot poštno ležeče in so mi enkrat poslali vabilo kot upravno pošto in se jim je vrnila in so šteli, da nisem dosegljiv.

ne pomaga

na zavodu sedijo ZARAD NJIHOVIH SLUŽB , ne naših

Jaz mislim, da ti jo lahko pomagajo iskati in da nimaš kaj izgubiti. Imajo različne delavnice, kjer lahko izboljšaš svoje teoretično znanje o tem kako je potrebno iskati zaposlitev, kako jo dobiti, lahko greš na kakšno brezplačno izobraževanje, ki ti pomaga lažje najti zaposlistev …
Res je, da so pri iskanju zaposlitve najbolj pomembne veze in poznanstva. Tudi tega ne skrivajo na Zavodu. Ampak nikoli se ne ve ..

A zavod za zaposlovanje res pomaga najti zaposlitev?

NE!

In, kot je že napisala ena zgoraj. Na zavodu sem zaradi njihovih služb!!!

zavod je en kur….oni so, kot je že nekdo napisal sam sebi namen, če bi imeli vsi službe, ga ne potrebujemo, če bi polovica od teh ki so prijavljeni na zavodu, dobila službo, lahko gre polovica svetovalk na zavodu iskat drugo delo…kot vse javne službe, je tudi ta zeeeelllllo neučinkovita..

V prihodnosti ga nameravajo ukiniti, tako da bodo potem edino še privatne agencije.

V našem mestu ne. Sem bila trikrat prijavljena in mi je svetovalka rekla, da moram službo iskati preko znancev, prijateljev…kako, če nimam vez na vodilnih delovnih mestih. Meni so se zamerili in res nobenemu ne privoščim, da je brez službe in išče, ker to je res katastrofa. Itak, da sem si našla sama službo, v kateri sem že 7 let in ful zadovoljna.

Meni je niso pomagali. So nam tudi takoj povedali, da si jo bomo morali najti sami. 2x bila po nekaj mesecev na Zavodu in vedno sem si službo našla sama. Ja, znajo po zbijat samozavest in usmerjati in govoriti o stvareh za katere… ma nimajo pojma. Mi smo na nekoč na neki obvezni delavnici krepko prekašali svetovalko. Kot, da ne bi bila poučena o določenih področjih. Mmm, je bilo kar malo žalostno…

Vsake toliko časa moreš it k njim, da jim poveš kam si dal prošnje in to je vse. Sem vprašala svetovalko, da zakaj ima naziv svetovalka, pa je rekla, da si ga ni ona izbrala 🙂
Imam zelo slabe izkušnje z zavodom v Novi Gorici.

Ne pomagajo,kvečjemu te omejujejo-mislim na to,da imaš en kup obveznosti,ko pa ti kaj potrebuješ pa ti nič ne dajo. Jaz sem bila začetek avgusta in kar so mi rekli je blo,da ni denarja za nič, ne za sp, ne za izobraževanja, ne za NPK…, da služb na mojem področju ni in da če se želim prekvalificirat si to moram plačat sama… Na vprašanje s čim, saj ne dobivam ne nadomestila ne socialne pa mi niso znali odgovorit…

Zdravo.

Zavod za zaposlovanje v Velenju lahko takoj zaprejo. Ali pa se preimenujejo v Zavod za brezposelne. Ker službe od njih ne boš dobil. V nagovoru svetovalke Neže na tisti skupni delavnici, ko se je kot brezposelni moraš udeležit kot brezposelni:”Namen zavoda ni iskanje zaposlitev, temveč svetovanje ob iskanju zaposlitev.”

To je povedalo vse. In tako so te tete in strici odvezane sleherne odgovornosti za poslanstvo, ki ga ima nekoč ugledna ustanova Zavoda za zaposlovanje. In še dejstvo, da se kot brezposelni resnično počutiš kot drugorazredni državljan, čeprav nisi kriv-a za stanje brezposelnosti. Sama sem jim celo ponudila svojo pomoč, glede na to, da stvari obvladam bolje kot vsi svetovalci skupaj. Pa sem še vedno brez zaposlitve.

Eh, bo že. Z njimi ali brez.

Svetovalce iz zavodov bi za en teden zaposlila v kakšnem privatnem podjetju, kjer je dejansko treba delat. Garantirano po dveh dneh bi vsi po vrsti dali odpoved, ker ne bi zdržali tempa dela.
Kdor je ne bi dal sam, bi jo pa sigurno dobil, ker bi se hitro pokazala njihova nesposobnost nekaj hitro naredit…ker oni na zavodu si pač za vsako stvar,ki jo morajo narediti, vzamejo kar dosti časa.

Če si prijavljen na zavodu, ti službe ne bodo našli, to je jasno. Je pa vseeno bolje biti prijavljen, saj je to podlaga za socialne transferje, pa tudi povrnejo ti potne in druge stroške, povezane z iskanjem dela oz. kadar imaš razgovor pri delodajalcu.

Ne vem, ali poznate kakšno agencijo, ki vam delo najde? Jaz je ne, če obstaja, kar na dan z informacijami. Vedno se moramo sami potruditi, da pridemo do dela.

zakaj pa rinete na Zavod, če nimate nič od njega?? Saj je prijava vendar prostovoljna?? AJA………..na Centru so vam rekli, da morate biti prijavljeni tam, če hočete dobit DSP.Torej, če hočete DSP, boste pač morali izpolnjevati obveznosti ki vam jih naloži Zavod. Poleg tega bi jaz vsem tistim, ki prejemate DSP naložil še dodatno mesečno delovno obveznost (npr. urejanje okolice, pomoč starejšim…)da bi vsaj malenkost odslužili denar, ki ga dobite. Poznam kup takih, ki vlečejo socialno, delajo na črno, v redno službo pa ne bi šli.

osebno menim, da je Zavod za zaposlovanje neka vez med državo in brezposelnimi, da ni totalni kaos… kaj se tiče zaposlovanja, njihova vloga ni, da ti najdejo službo, temveč, da te usmerjajo, morebiti napotijo na kak razgovor in preglejujejo ali si aktiven iskalec zaposlitve…

čisto tako mimogrede… trenutno koristim nadomestilo, ker je šla stara služba rakom žvižgat, zavod mi je dal “nalogo” poslati vsaj 3 prošnje na mesec… a se hecate? 3 prošnje v dnevu najdem, če se odločim aktivno iskat delo in ne živeti na račun nadomestila… seveda jih ne iščem samo preko objav na zavodu, ampak na straneh podjetij itd.
sama sem jih napisala 30 v roku mesca in bila sem selektivna (glede na svojo izobrazbo, delovne izkušnje) in dobila sem 5 razgovorov (nihče me ni napotil), služba me sedaj čaka za določen čas…

koliko mi je pomagal zavod?… v bistvu zelo malo

izkušnja z zavodom? referentka na okencu, ko sem šla uveljavljat potne stroške in poštnino je bila sila neprijazna, da ne omenjam njenega sodelavca, ki je sam sebi odveč in ima tako poniževalni odnos do strank (torej nezaposlenih), svetovalka pa čisto nasprotje; prijazna, prijetna in odkrita kako in kaj…

Meni so na ZRSZ zelo pomagali, v končni fazi pa so me celo napotili na delo, kjer sem bila sprejeta.

Seveda pa so mi prej jasno in glasno povedali, da mi oni brez mojega truda NE MOREJO najti službe. V nasprotju z, kot vidim, nekaterimi, ki bi radi, da se jim službo prinese na srebrnem ali zlatem pladnju. Ne gre tako, drage moje.

O ja, socialko bi pa vlekle, pa brezplačni vrtec, pa še kaj, aneda? Na Zavod pa ne bi hodile. Samo pravice, brez obveznosti. Res verjamete, da bo tako še dolgo šlo?

Torej Zavod, tako kot na faksu. Od njih dobiš toliko, kot si dejansko vzameš in želiš prejeti. Predvsem v smislu delavnic in funkcionalnih usposabljanj. Ampak vi tega verjetno ne rabite, ker veste vse kako in kaj iskati zaposlitev..pa ste, glej ga slomka, še kar brez službe, kajne “Še ena brezposelna”?

adria_a, ne pametuj!

Adria, kaj pa če ne bi bila sprejeta? Bi po obtožbah tudi sama spadala med tiste, ki samo “vlečete socialko” in katere prispevke plačujemo zaposleni? Ne bodi nesramna.

Ne! Sem pa reci in piši dva tedna prejemala denarno nadomestilo – pravica, za katero sem vplačevala prej 6 let. Če ne bi bila sprejeta, bi takoj sprejela nižje plačano delo, saj sem se kot “plan B” menila že za delo v strežbi/podiplonmski izobrazbi navkljub. Zanimivo, poslovodja lokala je povedala, da povečini takega dela ne sprejmejo niti tiste, ki nimajo dokončane niti OŠ. To veliko pove o načinu razmišljanja pri nas, mar ne? “Da jim ne bi krona iz glave pladla”, je običajno neizrečen razlog…No, meni nebi, a se je obrnilo drugače.

Tud sam sem se odločil iskat novo delo, pošiljal ponudbe in dobivam odgovore, tud razgovore, v enem podjetju mi kao že zagotavljajo zaposlitev, sam nisem čisto priseben, ker kar ne morem vrjeti, da bi samo v nekaj dneh že dobil zaposlitev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close