služba za določen čas in nosečnost
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam en velik problem, ki mi greni dneve ko bi morala uživat in se veselit novega bitjeca. Problem je sledeč: od 30.6.2004 sem za določen čas enega leta (do 30.6.2005) zaposlena v zdravstvu. Pred tem sem delala do 30.6. (prav tako za dol.čas) pri istem delodajalcu le na drugi kliniki. Julija sem nepričakovano zanosila in se odločila otročka obdržati. Zaradi težav v nosečnosti sem od 16.avgusta po predlogu ginekologa v bolniškem staležu. Ko sem moji nadrejeni povedala da sem noseča je zahtevala da dam odpoved (seveda je nisem). Zdaj pa mi vseskozi nagaja (dobila sem tudi pismo o možnosti odpovedi pogodbe češ da sem sredi septembra neupravičeno izostala z dela – kljub temu da mi je komisija odobrila stalež do 15.10.), tudi bolniške nisem dobila izplačane kot bi jo morala… Na žalost nisem v nobenem sindikatu, zato ne vem več kam naj se obrnem.
Kaj lahko naredim???
Lep pozdrav in hvala za vaš nasvet.
LP
Dokler imate veljavno pogodbo o zaposlitvi, ni nobenega razloga, da bi sami dajali odpoved. Če boste zaradi rizične nosečnosti ves čas v bolniškem staležu, vam bo po 30 dneh tudi nadomestilo izplačevala bolniška blagajna in ne več delodajalec, tako da vam ne bo več mogel »nagajati«. Tudi porodniški dopust boste lahko normalno nastopili, pogodba pa vam bo ne glede na dopust iztekla 30.6.2005. Do takrat torej ni nobenega razloga za skrb in se lahko mirno posvetite svoji nosečnosti. Sicer pa vas pred tovrstnimi šikaniranji najlažje zaščiti ravno sindikat, zato bi bila včlanitev tudi za naprej zelo koristna.
Lep pozdrav,
Katarina
Pozdravljeni, nujno rabim mnenje, nasvet.
Noseca sem skoraj 2 meseca, sem trenutno zaposlena in imam pogodbo za dolocen cas do februarja. Rok poroda imam januarja. Delovne dobe do sedaj imam 9 mesecev. Po izkusnjah sodelavk vem, da pogodbe ne bodo v pisarni podaljsali.
Kaj v tem primeru lahko naredim?
Hvala
Forum je zaprt za komentiranje.