invalid III.kategorije
Pozdravljeni, sem invalid III.kategorije in sem bil 10 let nazaj bil premeščen na lažje delovno mesto, ki je delno sedeče in delno stoječe. Zaradi zdravstvenih razlogov sem moral lansko leto v bolniško za pol leta. Za čas moje bolniške je to mesto zasedel drugi sodelavec. Po vrnitvi iz bolniške me hoče delodajalec premestiti na drugo delovno mesto, ki prej ni obstojalo (bojim se, da lahko čez mesec dva, to novo del. mesto ukinejo, sam pa ostanem brez zaposlitve).
Zanima me sledeče; glede na to, da sem invalid III.kategorije ali je potrebno spremembo delovnega mesta izpeljati preko invalidske komisije oz. ali moram sprejeti delovno mesto brez odobritve komisije? Če odbijem novo ponujeno del.mesto ali me lahko odpustijo? Ali ima kdo podobno izkušnjo? Delodajalec mi sicer zagotavlja, da bo plača ostala nespremenjena. Kakšne pravice imam v danem primeru. Sam pa želim ostati na sedanjem delovnem mestu. Hvala za odgovore.
Ne podpisuj nove pogodbe dokler delodajalec ne pridobi mnenja o ustreznosti novega delovnega mesta zate od invalidskega senata, ki ga ponuja.
Forum je zaprt za komentiranje.