Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Licenca trener fitnesa pri FZS

Licenca trener fitnesa pri FZS

Preden mi napišete, da je že veliko trenerjev ipd. – med znanci imam en kup ljudi istega profila, a so vsi zaposleni, in pravim naj vsak gre za svojimi interesi … Zato tudi jaz po nekaj letih odlašanja grem končno za svojimi sanjami, ne pričakujem pa sanjske plače, samo da začnem početi to kar me veseli 🙂
Zato prosim za pomoč pri usmeritvi, nič drugega, ker sem že odločena, da grem v zadevo.

Kontaktirala sem že FZS, a mi še vedno ni jasno kaj lahko počnem z zaključenim tečajem, saj slišim različne stvari. Oz. sem že imela odgovore, na spletu pa nekateri govorijo drugače.
Po končanih 3 mesecih teoretičnega in praktičnega dela izobraževanja za trenerja pri FZS se lahko denimo zaposlim v fitnes centru in pomagam pri kazanju vaj na napravah?
Na FZS so mi povedali, da se načeloma lahko s to stopnjo že samozaposliš. Sama bi se po prvi stopnji rada najprej nekje zaposlila, nabirala izkušnje, nato pa čez čas postala osebni trener (s.p.). Veliko spremljam tuje trenerje preko spleta, in čeprav ima vsak svoj način vadbe in politiko razmišljanja, menim, da je večji del izobraževanja še vedno na samoizobraževanju – po končanem izobraževanju mislim, a glavnina je zame zaenkrat priznan in verodostojen papir, ki mi bo dal neko potrebno znanje in vstopnico v to stroko.
Torej za osebnega trenerja bi morala narediti še eno ali dve stopnji izobraževanj pri FZS?

In pa: tisti, ki ste opravili teoretični del (150 izpitnih vprašanj v angleščini) preko spleta pri priznani NCSF – kje pa potem opraviš praktični del? Na začetku sem se dolgo odločala kam it, vendar FZS že v osnovi priznava delo v Sloveniji, z možnostjo dela tudi v tujini, medtem ko ta opevan NCSF mora biti najprej priznan v Sloveniji.
Razmišljam pač tudi v prihodnje, saj živim ob avstrijski meji.

Nekako me je FZS najbolj prepričala, rada bi imela samo nek jasen uvid v to, kaj lahko počnem v smislu zaposlitve po končanih prvih treh mesecih.

Za pomoč se zahvaljujem že vnaprej! Če bi mi bil kdo na Štajerskem pripravljen kaj več povedati o tem katero pot ubrati, plačam kavo, saj prevečkrat naletim na ljudi, ki se samo kažejo izobražene na tem področju, a izpadejo bolj arogantni kot kaj drugega ko jih kaj vprašaš. 🙂

Spoštovani,

V kolikor je vprašanje še aktualno, me lahko kontaktirate na Fb, saj sam prihajam iz enakega področja.

Lep pozdrav

Simon Rataj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close