Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Kupila parkirišče,parkiran zdaj sosed-kaj naj naredim?

Kupila parkirišče,parkiran zdaj sosed-kaj naj naredim?

Pozdralvjeni!

V majhnem kraju sem kupila stanovanje v novem bloku, s parkiriščem, ki je označen s številko (kot je številka mojega stanovanja) – registrske številke zaenkrat še niso pošpricali s sprejem. Vendar na njem že 4 mesece parkira sosed s sosednjega bloka, ki je starejšega letnika. Opozorila sem ga z napisom, da je parkirišče last stanovanja tega novejšega bloka in da naj parkira drugje. Lepo sem ga prosila. Pa ni zaleglo.
Dobiti ga ne morem na 4 oči, ker ga ne poznam, saj sem nova in stanujem šele 1 mesec, parkiram pa tudi na drugem parkirišču, kadar je moj “zaseden”.

Kaj naj naredim??

Lp, MM

Najboljša rešitev bi seveda bila, da se z lastnikom avtomobila soočite in se poskusite z njim pogovoriti. Če ne bo zaleglo, pokličite policijo, da naredijo uradni zaznamek, nato pa lahko, kot skrajno možnost, vložite tožbo zaradi motenja posesti. Vendar pazite na roke. To lahko storite najkasneje v enem letu odkar je motenje nastalo.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close