Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Dodatek na delovno dobo

Dodatek na delovno dobo

Pozdravljeni,
zanima me kako je zdaj z dodatkom na delovno dobo… zdaj sem zaposlena v kovinarski dejavnosti in kot opazam ne upostevjo tega dodatka. imam pa ze vec kot 10 let skupne delovne dobe..
in pa se zanima me ali lahko dodatek na delovno dobo vkljuciju v moj osnovni bruto?

hvala za odgovore

V skladu s Kolektivno pogodbo za kovinsko industrijo se je s 1.7.2006 dodatek na skupno delovno dobo nadomestil z dodatkom za delovno dobo pri zadnjem delodajalcu v višini 0,6% od osnovne plače za vsako izpolnjeno leto dela pri njem.

Dodatek na delovno dobo ne more biti vključen v osnovno plačo, temveč obračunan posebej, kar mora biti tudi razvidno iz plačilne liste.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close