Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti upokojitev

upokojitev

Pozdravljeni!
imam eno vprašanje in sicer:
Leta 1978 sem v prometni nesreči izgubila moža in sem vdova (takrat sem bila stara 23 let).
Nisem poročena imam pa izvenzakonskega partnerja in z njim hčer staro 12 let. Trenutno sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje in sem danes stara skoraj 55 let. Pogoje za upokojitev bom izpolnila junija 2012. Nadomestilu na zavodu mi pripada 18 mesecev, ker še nisem bila stara 55 let ko sem se prijavila, tako mi poteće nadomestilo na zavodu konec leta 2011. Do junija 2012 mi ne pripada več nadomestilo, kar se pa službe tiče, pa ni nobenih šans.
Ali lahko uporabim vdovsko upokojitev, nekje sem slišala, da se tako lahko prej upokojiš?
Bi mi prosim lahko pomagali, ali to ne pride več v poštev, oz. vaš nasvet prosim. Ne pošiljajte me na zavod, ker tam ne izveš nič …
Hvala, l.p.

Do vdovske pokojnine žal niste upravičeni, saj bi morali biti, da bi izpolnjevali pogoje, ob zavarovančevi (moževi) smrti stari 53 oz. vsaj 48 let.
Če za obdobje 6 mesecev, ki vam bodo po prenehanju prejemanja nadomestila na ZZRS še zmanjkali do upokojitve, ne boste našli kakšne druge kratkotrajne rešitve, se pozanimajte na CSD-ju o možnostih, ki so vam na voljo.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close